Osnovan Savjet za ratne veterane SDP-a Koprivničko-križevačke županije

  U petak 26.lipnja 2020. godine u okviru županijske organizacije osnovan je Savjet za ratne veterane.

  Osnivačku sjednicu otvorio je predsjednik županijske organizacije SDP-a Mladen Kešer. Zahvalio je imenovanom predsjedniku Mariju Filipašiću i članovima osnovanog Savjeta i poželio im uspješan rad. Pozdravivši prisutne, predsjednika Savjeta za ratne veterane SDP-a Vinka Kovačića, tajnika Davora Stankovića i člana Savjeta Zlatka Demerca, istaknuo je potrebu za djelovanjem ovog Savjeta i dao svu podršku u njegovom budućem radu.

  Također, obećao je pošten pristup u rješavanju problematike veteranske populacije, ali i afirmativnog odnosa prema sudionicima NOB-a i antifašističkim vrijednostima.

  Predsjednik Savjeta na državnoj razini Vinko Kovačić zahvalio se na dobrodošlici, čestitao kolegi Filipušiću te načelno predstavio Program i Politiku Savjeta za ratne veterane.

  Posebno je istaknuo pet ključnih prioriteta koje će se provesti kad budemo u poziciji vlasti:

  1. RJEŠAVANJE PITANJA NESTALIH OSOBA U DOMOVINSKOM RATU
  2. PREKINUTI OSTVARIVANJE NOVIH STATUSA HRVATSKIH BRANITELJA
  3. REGISTAR HRVATSKIH BRANITELJA UČINITI DOSTUPNIM JAVNOSTI SUKLADNO PROPISIMA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA
  4. SVEOBUHVATNA SKRB O RATNIM VETERANIMA PUTEM VETERANSKIH CENTARA

  5. AFIRMATIVAN ODNOS PREMA ANTIFAŠIZMU

  Nakon završetka osnivačke sjednice Savjeta za ratne veterane SDP-a Koprivničko-križevačke županije,  članovi Savjeta predvođeni predsjednikom županijske organizacije Mladenom Kešerom poklonili su se žrtvama Domovinskog rata i ustaškog logora Danica, poručivši što su to vrijednosti za koje ćemo se zalagati.