Savjet za ratne veterane pomaže stradalima na Baniji

    Akciju prikupljanja humanitarne pomoći i pomaganja stradalima u potresu na Baniji, koju u okviru Savjeta za ratne veterane vodi zamjenik voditelja Željko Gavran, nastavlja se kroz razne vidove pomoći.

    Na terenu je dalje vidljiva nekoordiniranost i selektivnost sustava u pružanju pomoći stradalnicima pa se Savjet oslanja na informacije koje pristižu od naših županijskih Savjeta za ratne veterane.

    Tako je 10. ožujka 2021. izaslanstvo Savjeta za ratne veterane SDP-a Brodsko-posavske županije, predvođeno predsjednikom Josipom Kikićem, doniralo dragovoljcu Domovinskog rata Zvonku Horvatincu motokultivator sa priključcima i prikolicom. Suborac Zvonko, kojemu je kuća obilježena crvenom naljepnicom, zahvalio se na pomoći i dodao je kako će ovaj motokultivator biti od velike pomoći da prebrodi nevolju koja ga je snašla.

    Sredstva za kupnju ove donacije, kao i sve prethodne, prikupili su ratni veterani SDP-a između sebe i kao što vidite ni ovakvo vrijeme nas nije odvratilo od namjere da danas izvršimo ono što smo obećali suborcu Zvonku. Nastavit ćemo i dalje pomagati ljudima u nevolji. Zajedno u ratu, zajedno u miru, istaknuo je Josip Kikić.