Savjet za ratne veterane SDP-a pomaže stradalima u potresu

    Odmah po saznanju o tragičnim posljedicama potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, Savjet za ratne veterane SDP-a donio je odluku o pružanju pomoći stradalima.

    Akciju prikupljanja humanitarne pomoći i volontiranja vodi zamjenik predsjednika Savjeta Željko Gavran. Uključeni su u svojim županijama, kroz razne vidove pomaganja, i lokalne organizacije, u kojima se ističe Splitsko-dalmatinski Savjet i njegova predsjednica Eleonora Mandić.

    Na terenu je prisutna nekoordiniranost sustava pomoći, smatraju u Savjetu. To je posebno vidljivo u dostavi pomoći u zabačenim selima Banije. To nije spriječilo SDP-ove ratne veterane, od koji su mnogi ratovali na postradalim područjima, da se samoorganiziraju u pružanju pomoći stradalima u najnedostupnijim područjima.

    Trenutno, Željko Gavran s timom volontera u selo Klinac, na Petrinjskom području, donosi materijal za obnovu kuća i agregate za struju. Savjet za ratne veterane će s volonterskim akcijama na potresom pogođenom području nastaviti pomagati sve dok bude potrebe, poručili su iz Savjeta.