Sedma sjednica Savjeta za ratne veterane

    U četvrtak, 26.rujna, u središnjici stranke Iblerovom trgu održana je VII. redovna sjednica za ratne veterane.

    Sjednica je otvorena analizom rada u proteklom tromjesečnom razdoblju. Sve zadaće koje stranka postavila pred Savjet izvršene su u potpunosti, ustvrdio je predsjednik Vinko Kovačić. Od obilježavanja i komemoracija na kojima je Savjet sudjelovao istaknuo je obilježavanje Dana pobjede, Dana hrvatskih branitelja i VRO”OLUJA” na kojem izaslanstvo predvođeno predsjednikom Bernanidićem sa posebnim poštovanjem poklonilo se poginulim hrvatskim braniteljima. Sa zadovoljstvom smo svjedočili srdačnom druženju izaslanstva sa ratnim veteranima nakon službenog dijela obilježavanja VRO”OLUJA”. Također, utvrđeno je da je rad županijskih Savjeta pojačan i da se osnivaju novi ogranci. U pripremi su osnivanje Savjeti Primorsko-goranske,Osječko-baranjske i Međimurske županije čije se osnivanje predviđa za listopad.

    U drugom dijelu analize istaknutne su aktivnosti u davanju prijedloga i mišljenja predsjedniku stranke iz svog djelokruga djelovanja. Predsjednik Kovačić izvjestio je Savjet o svom sudjelovanju na okruglom stolu “Utjecaj politike na braniteljsku populaciju” kojeg je u Varaždinskim toplicama organizirala udruga 100%tnih ratnih invalida u suradnji sa Ministarstvom hrvatskih branitelja.

    Savjet je jednoglasno podržao kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske te mu se stavio na raspolaganje. Ulazimo u period inteznivnog rada Savjeta i imamo razloga sa optimizmom očekivati rezultate izbora koji su pred nama, zaključio je analizu i prijedlog aktivnosti za buduće razdoblje predsjednik Savjeta Kovačić. U konstruktivnoj raspravi vezano za izlaganje članovi Savjeta dali su prijedloge za budući rad.