U Sinju osnovan Savjet za ratne veterane

    U Sinju je osnovan Savjet za ratne veterane GO SDP Sinj. Na osnivačkoj skupštini okupili su se branitelji GO SDP ponosnog grada Sinja.

    Prije radnog dijela skup su pozdravili predsjednik GO Sinj Nikola Vučković koji je istaknuo da GO SDP Sinj u svom članstvu ima veliki broj veterana Domovinskog rata te da je došlo vrijeme da se njihov glas čuje organizirano. Skupu se obratila i predsjednica Savjeta za ratne veterane SDP SDŽ Eleonora Mandić koja je istaknula da su ratni veterani SDP-a bili ponosni branitelji tih slavnih 90-tih godina. Branili su svoj dom i domovinu, a nakon rata se vratili svojim civilnim životima, a dani provedeni u ratu za njih su postali prošlo svršeno vrijeme. Naglasila je kako su domovinu branili srcem, a ne proračunato i s rukom u džepu. Također je istaknula da je u zadnjoj SDP-ovoj Vladi na ministarskim pozicijama bilo sedam sudionika Domovinskog rata, a da danas u Europskom parlamentu imaju dva zastupnika ratna veterana.

    Na radnom dijelu sjednice za predsjednika Savjeta za ratne veterane GO SDP Sinj imenovan je prof. Željko Župić, a za potpredsjednika Ante Vučković. Svi prisutni su bili zadovoljni osnivanjem Savjeta u njihovoj gradskoj organizaciji. Prof. Željko Župić zahvalio se svima na ukazanom mu povjerenju te je naglasio da će sa županijskim i nacionalnim Savjetom usko surađivati te se truditi da realizira, zajedno sa svojim kolegama ratnim veteranima, sve zadane ciljeve i tako unaprijediti položaj ratnih veterana kako u Sinju tako i u Hrvatskoj.

    (tekst i slika: Dalmacija danas)