Darko Liović – Životopis

    Darko Liović rođen je 1979. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 2001. godine. Tijekom studija, u izboru Lions Cluba Osijek,  odabran je za najboljeg studenta Ekonomskog fakulteta u Osijeku te je dobitnik drugih priznanja. Titulu magistra znanosti s područja financija i bankarstva stekao je 2006. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu braneći rad pod nazivom „Modeli financiranja proračuna gradova i općina u Republici Hrvatskoj“. Član je međunarodnog udruženja Association of Charted Certified Accountant (ACCA), Glasgow.

    Poslovnu karijeru započeo je 2002. godine pri čemu je značajan dio vremena proveo u međunarodnim savjetodavnim i revizorskim tvrtkama i to u Deloitte-u i Ernst & Young-u. U razdoblju od 2012. do 2016. godine obnaša dužnost predsjednika Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) gdje priprema Agenciju za aktivnosti provedbe Europskih strukturnih i investicijskih fondova (bespovratna sredstva i financijske instrumente) namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima te inovativnim poduzetnicima. Posebno se ističu ostvareni rezultati u radu HAMAG BICRO-a vezanih uz aktivne mjere poticanja malih i srednjih poduzetnika i obrtnika tako da je broj podržanih projekata i vrijednost podržanih investicija u periodu od 2012. do 2016. godine u usporedbi s prethodnim periodima porasla za više od tri puta.

    Od 2016. godine partner je u tvrtci Impuls savjetovanje d.o.o. koja se bavi pripremom i provedbom projekata za EU fondove, posebno u SME sektoru. Također, vanjski je suradnik i predavač iz kolegija „Računovodstvo“ na veleučilištu VERN. Autor je znanstvenih radova objavljenih u stručnim časopisima, posebno tema s područja računovodstva i državnih potpora u poticanju poduzetništva.

    Član SDP-a je od 2004. godine. Obnašao je različite stranačke dužnosti pri čemu se ističu: član Glavnog odbora SDP-a u dva mandata, predsjednik Mjesne organizacije SDP-a Trešnjevka sjever u dva mandata, predsjednik Foruma mladih SDP-a Trešnjevka sjever, predsjednik Odbora za ekonomsku politiku Foruma mladih SDP-a te predsjednik Savjeta za poduzetništvo i obrt SDP-a Zagreb.