Ljetna škola socijaldemokracije 2023.

Ovogodišnja Ljetna škola socijaldemokracije održala se u Zaostrogu od 8. do 11. rujna, a okupila je 40 mladih polaznika do 30 godina, iz svih dijelova Hrvatske. Domaćin je bio Matko Burić, načelnik Općine Gradac.

Ususret super izbornoj godini, program je bio prilagođen nadolazećim parlamentarnim izborima. Teme su se ticale unaprjeđenja ekonomije, zdravstva, odgoja i obrazovanja.

Tijekom Ljetne škole sudionici su pohađali brojne radionice, a jedna od njih je bila simulacija parlamentarnih izbora.

Među izlagačima su bili Marko Vešligaj, gradonačelnik Pregrade, Tanja Sokolić, potpredsjednica SDP-a Zagreb i voditeljica SDP-ovog Savjeta za odgoj i obrazovanje, Davor Katavić, tajnik SDP-ovog Savjeta za zdravstvo, kao i Boris Lalovac, saborski zastupnik SDP-a i bivši ministar financija.

O izazovima socijaldemokracije u Hrvatskoj i Europi govorili su Biljana Borzan, potpredsjednica SDP-a i zastupnica u Europskom parlamentu te Mišo Krstičević, gradonačelnik Ploča.

Glavni tajnik SDP-a Marka Krička i voditelj SDP-ovog izbornog stožera Tonči Restović govorili su o kampanji za nadolazeće europske i parlamentarne izbore, dok je Petra Aršić, komunikacijska stručnjakinja, govorila o uspješnom vođenju kampanja.

Posljednjeg dana škole mladi su imali priliku razgovarati s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom, te potpredsjednicima Sabinom Glasovac, Rankom Ostojićem i Sinišom Hajdašem Dončićem.

Sudionicima je predsjednik SDP-a na kraju Ljetne škole podijelio diplome, zahvalio na sudjelovanju i poručio da svoje znanje, trud i energiju ulože u to da naše društvo učine boljim.