Marković odbila poziv na okrugli stol “U ime obitelji” o slobodi muškaraca koji mole za čednost žena

Čast mi je odbiti poziv na Okrugli stol povodom predstavljanja Izvješća o napadima na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice koje je izradila udruga U ime obitelji.

U razmišljanju s kojim događajem bih usporedila dolazak na okrugli stol i slušanje o ugroženosti muškaraca čiji je jedini cilj ugroziti teško stečena i mukotrpno izborena ženska prava, puno toga mi pada na pamet, a pošto se ipak radi o događaju u Hrvatskom saboru, bez obzira na njegovu notornost, odlučila sam zadržati razinu pristojnosti.

Međutim, napisat ću par rečenica što mislim o tom izvještaju, ali i radu udruge U ime obitelji, kojoj se u samom nazivu krije jedna velika obmana građana, jer ista ne djeluje da zaštiti obitelj, već da ugrozi prava žena i svih onih koji su drugačiji u ime uspostavljanja diktata nad drugim čovjekom – da mu kaže koga smije voljeti, kako da živi ili kako da se drugotna oblači.

Udruga provodi Hod za kriminalizaciju pobačaja i podržava tzv. muškarce skrivene pod nazivom Vitezovi. Pretpostavljam da se moraju kititi takvim nazivom zbog niskog ega i osobne nesigurnosti. Ti Vitezovi kleče na trgovima za to da žene budu čedne jer se sa suvremenom i sposobnom ženom ne mogu nositi pa eto svoju zaštitu traže i na ovakvim okruglim stolovima.

Dođe čovjeku baš biti žao tih Vitezova izgubljenih u današnjem svijetu koji padaju na koljena svake prve subote u mjesecu instruirani i plaćeni dnevnicom od strane onih koji žele ograničiti reproduktivna prava žena, ukinuti Konvenciju koja žene štiti od nasilja i koja predstavlja osnovne demokratske vrijednosti pa eto oni i predvode borbu za zaštitu tih jadnih muškaraca.

Umjesto dolaska na okrugli stol na kojem će izražavati žaljenje nad tim jadnim ugroženim muškarcima, udruzi U ime obitelji te stranci Domovinski pokret, koja u svom programu jasno poručuje da je žena jedino sposobna za rađanje i čuvanje djece kroz ono ”stimuliranje majčinog odgoja i ostajanja doma”, ovim putem šaljem poruku da smo budne i na oprezu i da ćemo nastaviti stajati nasuprot njih na trgovima, ulicama, a one koje su to u mogućnosti i za govornicom i u svojim javnim nastupima.

Mi, žene vam ne dugujemo ništa, ni opravdanja oko svojih odluka, oko svojih prava na odlučivanje o svom tijelu, kako ćemo se oblačiti, koga ćemo voljeti i kako ćemo se realizirati.

Do druge subote!

 

Ivana Marković
saborska zastupnica SDP-a