SDP-ovci prosvjedovali protiv okruglog stola ekstremne desnice u Saboru

SDP-ove zastupnice i zastupnici dočekali su Željku Markić i sudionike nazadnjačkog okruglog stola s transparentnom “Slobodne i ravnopravne”.

Markić je prišla zastupnicima i iskazala nezadovoljstvo prosvjedom, na što joj je predsjednik SDP-a Peđa Grbin odgovorio: “Demokracija je i prosvjed, ali to je za vas malo previše.”

“Danas možemo vidjeti grupu ekstremista okupljenih oko DP-a u Saboru, koji želi promovirati nazadne, homofobne, šovinističke ideje, protiv toga ćemo se odlučno boriti. Svake prve subote u mjesecu mi ćemo uspravno stajati i boriti se za slobodu i ravnopravnost građana i građanki RH”, kazala je zastupnica Sandra Krpan, predsjednica Foruma žena SDP-a.

SDP se borio i borit će se za sve ugrožene u društvu, za prava žena, da slobodno odlučujemo o svojem tijelu i prava svih manjina, drugih i drugačijih u društvu, dodala je zastupnica Ivana Marković.

“Muškarci, mamini sinovi, dignite se, namjestite hlače i shvatite da u ovom društvu postoje žene koje su slobodne, samostalne, koje zarađuju za svoj život i odlučuju o svom životu. Ako se s tim ne možete nositi, onda je to vaš problem, a ne naš”, poslala je poruku muškarcima koji kleče na trgovima.