11. izvještajno-radna sjednica Savjeta za ratne veterane SDP-a

  U ponedjeljak, 12. travnja 2021., u središnjici stranke na Iblerovom trgu, održana je 11. izvještajno-radna sjednica za ratne veterane, uz poštivanje epidemioloških mjera.

  U uvodnom dijelu sjednice Savjeta za ratne veterane članovima Savjeta obratio se predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Naglasio je značaj, pohvalio protekli rad te iznio očekivanja na izazove i odgovore na zbivanja u veteranskoj populaciji od ovoga Savjeta.

  “Domovinski rat i ratni veterani nakon više od četvrt stoljeća nisu najvažnija tema, ali je zaista važna tema za našu stranku i o njoj imamo što za reći. Uostalom, mnogo naših istaknutih i manje istaknutih članica i članova sudjelovalo je u Domovinskom ratu i branilo Hrvatsku kad je bilo najteže. To su činjenice i naša obaveza da se prema njima odnosimo sa najvećim poštovanjem i to ćemo sa zadovoljstvom raditi”, naglasio je predsjednik Grbin.

  U radnom dijelu sjednice predsjednik Savjeta za ratne veterane Vinko Kovačić iznio je pregled dnevno-aktualnih zbivanja od zadnje sjednice Savjeta u veteranskoj populaciji.

  “U tom razdoblju svjedočili smo intezivnim i prijepornim društvenim događanjima pa tako i ovim područjima koji su od interesima rada našeg Savjeta. Koronakriza je i nama uvelike otežala rad, a to se najviše osjeti u neposrednoj komunikaciji sa županijskim Savjetima. Zahvaljujući kontinuiranim radom brzo smo se prilagodili zahtjevima novoizabranog stranačkog vodstva i nastavili naš rad”, kazao je predsjednik Savjeta Kovačić.

  U daljnjem izlaganju predsjednica i predsjednici županijskih Savjeta upoznali su nazočne sa aktivnostima u svojim sredinama.Također,saborske zastupnice Vesna Nađ i Martina Vlašić Iljkić prezentirali su aktivnosti u Saboru oko Zakona o hrvatskim braniteljiima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.Sjednica je zaključena hodogramom aktivnosti Savjeta za naredno razdoblje.