14. sjednica Savjeta za ratne veterane SDP-a

U srijedu 24. svibnja 2023. godine održana je redovna četrnaesta sjednica Savjeta za ratne veterane. Sjednica je započela minutom šutnjom za Zlatka Gareljića, suosnivača Savjeta za ratne SDP-a, koji je preminuo 19. siječnja 2023. godine.

Prije radnog dijela sjednice predsjednik stranke Peđa Grbin pozdravio je nazočne. Zahvalio je članovima Savjeta na dosadašnjem uspješnom radu te dao smjernice Savjetu za naredno razdoblje s naglaskom na predstojeće izbore.

U daljnjem tijeku sjednice voditelj Kovačić upoznao je nazočne s radom Savjeta u proteklom razdoblju. Ustvrdio je da Savjet sve zadaće odradio po zadanom planu i programu. Izrazio je zadovoljstvo sa suradnjom na svim stranačkim razinama od vodstva stranke, saborskim zastupnicima do lokalnih organizacija. Najveća potpora radu Savjeta dolazi od ratnih veterana i građana koja je vidljiva u formalnim i neformalnim druženjima s njima. Uvjeren sam da će Savjet za ratne veterane dati svoj doprinos u pobjedi na izborima koji su pred nama, zaključio je voditelj Kovačić.

U nastavku sjednice predsjednici županijskih Savjeta za ratne veterane ukazali su na situaciju u veteranskoj populaciji u svojim sredinama. Sjednica je zaključena usvojenim hodogramom za naredno razdoblje.