Ahmetović: U državi se događa nemila pljačka od strane Plenkovića i HDZ-a

  Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović je u utorak predstavnicima medijima u Hrvatskom saboru komentirala aktualnu političku situaciju u zemlji.

  “U svojem prvom pitanju na aktualcu premijeru Plenkoviću sam rekla da bi trebao paziti da ne završi kao Sanader i da ničija nije gorjela do zore pa neće ni njegova. Naime, sasvim je jasno da se u hrvatskoj javnosti to ne percipira dovoljno da je on načelu koruptivne hobotnice. Dakle, ništa se promijenilo nije, HDZ nije novi HDZ kako je on najavljivao da će ga on obnoviti i da neće tolerirati korupciju pa sjećate se one njegove „no way, to nije isti HDZ, nisam ja Sanader“. E pa sad vidimo je li je ili nije da se jedan premijer bavi zapošljavanjem pripravnika. Mislim to ne da nije normalno nego nije pristojno. Ako ništa, nije pristojno. A možda su neki razlozi koje javnost još ne zna, neki prijateljski ili rodbinski, mi to još ne znamo ali ćemo saznati. Samo polako.

  Ničija nije gorjela do zore pa neće ni Plenkovićeva, ja vas uvjeravam! I da ostajem pri svojem mišljenju, nažalost teme koje nisu bitne za Hrvatsku zauzimaju više prostora privuku više pažnje medija i svih nas nego grubo pljačkanje Republike Hrvatske od strane pravomoćno presuđene kriminalne organizacije u kojoj se ama baš ništa dolaskom Andreja Plenkovića nije promijenilo. I neće se promijeniti dok god je on na čelu”, rekla je Mirela Ahmetović.

  Istaknula je da se neodgovorno gospodari proračunskim sredstvima.

  “Koliko god nas uvjeravali Andrej Plenković i njegova svita malo po malo kako bi zamaglio ovo sve što se u pozadini događa, ovu korupciju i nezakonita zapošljavanja, nepotizam… istresa iz državnog proračuna novac građana Republike Hrvatske i onda to prikazuje kao neke velike poklone, a na drugu stranu se namjeravaju izdavati državne obveznice i vi znate u kojoj je situaciji Hrvatska elektroprivreda jedina energetska kompanija u vlasništvu Republike Hrvatske koja nam je preostala grca u dugovima, a tamo kad otvorite tu Pandorinu kutiju i zagrebete po HEP-u onda ćete vidjeti sve ovo što pričamo i o Hrvatskim šumama i o INA-i danas i o svemu ostalome, to je mala beba za HEP”, rekla je Ahmetović.

  Komentirala je i Milanovićevu izjavu za Kosovo.

  “Predsjednik je jučer imao dosta dugačak ekspoze i puno toga je rekao. Mislim da je pitanje bolje usmjeriti na njegov tim savjetnika i glasnogovornika. Ja nikad nisam bila niti ću biti njegova glasnogovornica, moje mišljenje i mišljenje SDP-a oko Ukrajine je jasno. Što da komentiramo Kosovo? Pa Hrvatska je priznala Kosovo 2008. To je za mene završena priča. Nemam potrebu komentirati njegovo stajalište. Žalosno je da je njegov ekspoze onoliko dugačak s kontroverznim izjavama koje daju razlog samo ruskim propagandistima da ga koriste za svoju prljavu rabotu privukao više pažnje nego ovo što se događa. Ljudi, HDZ nas pljačka! Jel ikome to jasno?! Da se nemila pljačka od strane Andreja Plenkovića i HDZ-a radi u ovoj državi. Jel ikome to jasno?

  Meni je nevjerojatno da je bitnija izjava bilo koga o bilo čemu u odnosu na pljačketinu koja se grubo događa u Hrvatskoj. Nevjerojatno mi je da danas ne vrište sve naslovnice, sve novine od prve do zadnje stranice samo i isključivo o pljačketini koja se događa. Nevjerojatno! I moje pitanje je gdje je Zlata Hrvoj Šipek? Gdje je? Gdje su pravosudna tijela, gdje su te institucije? Zašto se nije uzelo u obradu i te poruke, a recimo poruke oko Aladrovića koji je isto tako namještao poslove to se uzelo u obradu?

  Na pitanje je li joj neobično da u ovom trenutku te poruke izlaze u javnost, rekla je da joj ništa nije neobično.

  “Znate kad izlaze u javnost? Kada novinar dođe do tih poruka. Pa novinari su zapravo pravosudno tijelo odnosno istražno tijelo. Da nema novinara mi ništa ne bismo znali. Je li vam sada jasno ono što govori oporba, što ja osobno govorim i ono što SDP govori cijelo vrijeme? Pravosudni sustav je na daljinskom upravljaču Andreja Plenkovića. Točka, kraj! Može vam se činiti pretjerano, ali to je tako! I jednom to netko mora reći i moramo to prihvatiti i moramo to promijeniti. Nije mi neobično, dakle, kada novinari dođu do informacija, oni je hvala bogu objave. Da ju ne objave, tko zna kakve bi se i bi li se ijedan slučaj otvorio kod nas.

  Oprostite ako govorimo o čovjeku koji je već upetljan u jednu od afera, govorim o Jakupčiću, ako i nije maknut s radnog mjesta s kojeg je petljao po toj aferi, ako govorimo o glasnogovorniku Vlade, ako govorimo o tajniku vladajuće stranke, ako govorimo o spominjanju samog premijera u tako prizemnim aferama onda stvarno se ničemu ne čudim. Samo izostanku reakciju čitavog društva. Pa svi trebamo okrenuti leđa tome, takve ljude ne treba ni pozdravljati na ulici. A kamo li šta drugo. I ponavljam, gdje je DORH? Gdje je Zlata Hrvoj Šipek? Gdje su te institucije i istražne radnje? Što čekamo da Plenković nazove Zlatu i kaže joj kako se postaviti prema ovome? Pa to je napravio u slučaju Horvata”, rekla je Ahmetović.