Ahmetović prijavila HDZ zbog korištenja djece u kampanji: Djecu moramo štititi od svih vrsta predatora

Jučer su u Splitu, gdje je na Prokurative došao predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kako bi dao podršku Vici Mihanoviću i Blaženku Bobanu, djeca skandirala ‘HDZ, HDZ”. Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović prijavila je Plenkovića pravobraniteljici i DIP-u.

“Prijavila sam Velikog vođu Plenkovića i njegovu interesnu sljedbu pravobraniteljici za djecu i DIP-u zbog neprimjerenog iskorištavanja djece u izbornoj promidžbi. Djecu moramo štititi od svih vrsta predatora, očito moramo i od HDZ-a. Čekam odgovor o kojem ću obavijestiti javnost”, napisala je Mirela Ahmetović na Twitteru.

Djeci nogometnog kluba Galaxy obećano je dodjeljivanje nagrada od strane Ćire Blaževića. Ispostavilo se da su nagrade bile samo mamac za djecu i roditelje jer upravo u tom trenutku prisustva djece realizirana predizborna šetnja Andreja Plenkovića i stranačkih kolega, tijekom koje je netko izmanipulirao i pozvao ih da krenu skandirati ’HDZ, HDZ’. Djeca su skandirala, a svi prisutni oko predsjednika HDZ-a, Plenkovića, kao i on sam, radosno su se smješkali i mahali djeci. Takav čin s pravom su osudili pojedini nazočni roditelji, protestirajući na ovaj besraman čin iskorištavanja djece u predizborne svrhe, napisala je.

“HDZ opetovano krši sve etičke i moralne kodekse svojim postupanjem, a kako vidimo, ne libe se iskorištavati ni one najnevinije u našem društvu – djecu, i koristiti ih za dobivanje glasova na izborima. Takva praksa nije europska, nije civilizirana i zaslužuje najoštriju osudu.”

U dokumentu proslijeđenom DIP-u istaknula je pak kako “oštro protestira protiv ovakvog grubog korištenja djece u predizborne svrhe.”

“Ovakvi postupci jedne političke stranke narušavaju povjerenje građana u sam izborni proces te su usmjereni na najniže prikupljanje jeftinih političkih poena”, zaključila je.