Bernardić o SDP-ovom prijedlogu povećanja plaća: Imamo europske cijene, a zaostajemo i po BDP-u i po plaćama

    Kroz izmjene Zakona o porezu na dohodak SDP je predložio povećanje osobnog odbitka s 3800 na 5000 kuna čime bi plaće u Hrvatskoj trenutno narasle između 330 i 500 kuna mjesečno, bez dodatnog troška za poslodavce, što bi obuhvatilo oko 700 tisuća radnika.

    Predsjednik SDP-a Davor Bernardić istaknuo je da je ciljana skupina zaposleni s plaćom većom od 4000 kuna te oni koji nisu zahvaćeni zadnjom poreznom reformom: vježbenici, pripravnici, učitelji, profesori, medicinske sestre, liječnici, inženjeri i drugi.

    “Pola od 1,6 milijuna zaposlenih u Hrvatskoj ima neto plaću manju od 5400 kuna, što je gotovo 1000 kuna manje od prosječne plaće u Republici Hrvatskoj, veliki broj zaposlenih radi i ne prima plaću, a 200 tisuća zaposlenih ima primanja manja od 3000 kuna “, naveo je Bernardić naglasivši da je jedino Bugarska od svih europskih zemalja po standardu lošija od Hrvatske.

    “U Hrvatskoj imamo gotovo europske cijene, a značajno zaostajemo i po BDP-u i po plaćama, dok svakodnevno troškovi života rastu, ponajprije režije”, istaknuo je Bernardić pozvavši vladajuće da podrže prijedlog za povećanje plaća za koji tvrdi da je realan i ostvariv.

    Vladajući su odbijanjem ovog prijedloga još jednom pokazali kako im nije stalo do građana, pogotovo onih koji rade, a žive najteže. Svoje džepove su napunili, a plaće povećali samo onima s najvišim primanjima.