Vlada ruši cijenu rada, diže cijenu struje i plina, a građane ostavlja između čekića i nakovnja

    Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je danas u Hrvatskom saboru odluke Plenkovićeve Vlade koje ugrožavaju život velikog dijela hrvatskih građana. Uz najave poskupljenja struje, Vlada hitnom procedurom mijenja regulativu oko poticanja zapošljavanja te uvodi liberalizaciju cijene plina.

    Cijena plina je na relativno niskoj razini u usporedbi s drugim europskim zemljama, što znači da liberalizacija neće izazvati pojeftinjenja, već upravo suprotno. Potpuna liberalizacija dovest će do redukcije tržišta i rezultirati dodatnim porastom cijene plina za kućanstva. U Zakonu je skrivena i činjenica da domaći proizvođači nisu obvezni prodavati plin na domaćem tržištu – naš plin će tako ići van, a Hrvatska će plaćati skupi uvozni.

    Predsjednik SDP-a komentirao je nove poteze Plenkovićeve Vlade te naglasio kako je riječ o nastavku principa po kojem se pogoduje onima koji imaju, a na štetu onih koji nemaju.

    –  „Vlada ruši cijenu rada, a istodobno diže cijenu struje i plina. Građani su ostavljeni sami, između čekića i nakovnja. Potplaćene blagajnice zamijenit će besplatni mladi radnici. HDZ će trgovačkim lancima omogućiti otpuštanje blagajnica zaposlenih na određeno. Tako obespravljeni radnici plaćat će veću cijenu plina i struje, a njihova djeca radit će za manje od minimalca“rekao je Davor Bernardić.