Dalibor Domitrović ide po novi mandat u Ogulinu, Alen Žanić kandidat za načelnika Josipdola

  U petak je u Ogulinu održano predstavljanje SDP-ovih kandidata za gradonačelnika Ogulina i načelnika općine Josipdol. Gradonačelniku Ogulina Daliboru Domitroviću ukazano je povjerenje gradske organizacije za još jedan mandat, dok je općinska organizacija kao kandidata za načelnika općine Josipdol odredila predsjednika organizacije Alena Žanića.

  “U našoj općini postoji nekoliko bitnih problema koji se godinama akumuliraju i ne rješavaju. Jedan od tih problema su dječji vrtić, koje je primjerice grad Ogulin uspješno riješio, a što ćemo pokušati i mi. Dio općine ima problem s vodom, to je gorući problem već dvadesetak godina. A tu je i nedostatak olakšica gospodarstvenicima u svrhu poslovanja i zapošljavanja što više ljudi”, rekao je Žanić.

  Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović ističe da želi nastaviti sa svojim suradnicima tamo gdje su stali, kako bi završili sve projekte koje su pokrenuli. Vlast je preuzeo 2017. godine. U tri i pol godine njegovog mandata udvostručen je gradski proračun, što je kaže veliki uspjeh. Sanirali su manjak na prihodima, trenutno provode projekte u vrijednosti od 100 milijuna kuna, od čega je pola sufinancirano iz EU fondova.

  “Popunili smo poduzetničku zonu, idemo u proširenje, imamo velikog investitora. Nastavit ćemo borbu za radna mjesta i jačanje poduzetništva i poduzetničke infrastrukture. Od 2017. više je 250 radnih mjesta”, rekao je Domitrović.

  Istaknuo je između ostalog da su podignuli naknadu za novorođenčad, smanjili prirez s 10 na 5 posto, povećali stipendije, broj stipendija, uveli božićnice za umirovljenike, te jačali organizacije civilnog društva.

  “Uspjeli smo ostvariti mnogo toga i vjerujem da smo na dobrom putu da dobijemo još jedan mandat. Tražimo povjerenje građana, napravit ćemo još više”, rekao je Domitrović.

  Predsjednik SDP-a Peđa Grbin naveo je da svatko tko posjećuje Ogulin može vidjeti napredak u tom gradu, to je pokazatelj što je socijaldemokracija na djelu.

  “Bez gospodarskog napretka razvoja zajednice ne može biti. Dalibor i SDP u Ogulinu su pokazali da se to sve može. Imamo fantastičnu ekipu koja je pokazala kako se voli svoj grad, a on se voli radom i uspjehom. Zato mi je čast što Dalibor ide po još jedan mandat”, rekao je Grbin.

  Izrazio je punu podršku kandidatima uvjeren da SDP ide po pobjedu.