Davor Matijević SDP-ov je kandidat za gradonačelnika Splita: Svi su Splićani jednako bitni!

  Davor Matijević, kandidat splitskog SDP-a za gradonačelnika s Blatina, na čijem je čelu, je i službeno krenuo u utrku za izvršnu vlast.

  “Davor Matijević u posljednjem mandatu bio je najaktivniji vijećnik u Gradskom vijeću Grada Splita. To je čovjek koji je kontinuirano pokretao razne inicijative za pomoć ljudima, prvenstveno onima kojima je pomoć najpotrebnija. Zato moja puna podrška Davoru i vjerujem da će građanke i građani Splita njegovu aktivnost, energiju i rad prepoznati, rad koji se nije prepoznao samo u Gradskom vijeću, nego i u njegovom kotaru u kojem živi, kojeg voli i za kojeg se trudio. I zato vjerujem da će tu energiju koju je donosio i prenosio u svoj kvart, prenijeti i na cijeli Split. Davore, puna podrška”, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin danas u Splitu.

  Predstavljanje kandidature Davora Matijevića održana je na terenu sportskog centra koji je bio, kako je sam Matijević rekao, razlog njegovog bavljenja politikom jer se nakon godina neulaganja i propadanja planirao dati koncesionaru.

  “Spriječili smo taj scenarij i kroz godine ulaganja smo postigli da Blatine i Škrape imaju najveći sportsko rekreacijski centar u gradu bez iti jednog komercijalnog termina”, rekao je Matijević.

  Podsjetio je kako je čelnik svog kotara Blatine-Škrape osam godina i da njegovi susjedi znaju koliko su napravili za kvart i to s vrlo ograničenim sredstvima.

  Istaknuo je kako je kotar Blatine-Škrape danas bolji kvart za život zahvaljujući volji entuzijasta volontera s kojima je rješavao probleme i borio se za interese svog kvarta.

  “Od svog kvarta ne odustajem niti ću ikad odustati. Ali, sad se pruža prilika da svim splitskim kvartovima pružimo priliku da urede parkirališta, ceste, sportska igrališta, parkove, vau parkove, nogostupe, rasvjetu i da stvore prostore za društveni život kakve je nekad imao svaki splitski kvart”, najavio je.

  Naveo je i kako je u Gradskom vijeću kao najaktivniji gradski vijećnik bio glasan i konstruktivan, ali tužno je da je doslovno morao raditi pritisak gradskoj vlasti zbog podrške osobama s invaliditetom, za subvencioniranje umjetne oplodnje, za subvencioniranje ugradnje liftova, za gradnju krematorija ili za gradnju POS-ovih stanova na kojima je inzistirao nudeći konkretne lokacije i ideje.

  Naglasio je kako su svi Splićani jednako bitni, osobe s invaliditetom, manjine, umirovljenici, parovi koji se ne mogu ostvariti kao roditelji prirodnim putem, radnici i obrtnici, stari i bolesni, mladi bez stana…

  “Split mora biti grad po mjeri i onih koji nisu intelektualna ili poduzetnička elita nego radnici koji zarađuju svoju plaću od nekoliko tisuća kuna od koje ne mogu u Splitu kupiti stan ili vraćati kredit”, kazao je.

  Bitne su, rekao je, medicinske sestre, učitelji, škverski radnici, zaposlenici javnih firmi, turistički djelatnici, umirovljenici s malim mirovinama…

  “Nisu oni niža vrsta koja treba odustati od Splita jer ga sebi ne mogu priuštiti”, jasan je.

  Istaknuo je kako ovo nije borba za Pantovčak ili Markov trg niti je kratki tečaj za upoznavanje grada i učenje o gradskim problemima.

  “Split nije samo Marmontova ili Riva, a Splićanke i Splićani traže osobu i tim ljudi koji znaju svaki problem u ovom gradu i jednako brinu o Hrvojevoj ulici kao i o Teslinoj, mojoj Šimićevoj, Papandopulovoj, Doverskoj i tako dalje”, poručio je.

  Smatra kako se blještavilom centra pokrivaju dijelovi grada koji nemaju ni asfalta, a kamoli kanalizacije, dječjih igrališta ili sportskih terena.

  “Dijete koje odrasta na Šinama mora biti jednako bitno kao dijete koje odrasta na Mejama. Umirovljenik iz Varoša mora biti jednako bitan kao umirovljenik s Visoke”, zaključio je.

  Svaki dio grada, podvukao je, mora biti jednako bitan neovisno jesu li to Slatine ili su njegove Blatine.

  “Ipak, nećemo odustati od svog grada! Ja neću jer je moj, jedini koji imam i jedini u kojem želim živjeti i u kojem želim da žive naša djeca. Split nije usputna stanica već glavno odredište i siguran sam da ćemo se zajednički uhvatiti u obranu vrijednosti koje su uvijek krasile naš grad te su i danas neizbrisivi dio njegovog identiteta”, poručio je Matijević.

  Podršku kandidaturi uz predsjednika SDP-a Peđu Grbin, dali su i gradonačelnici Trogira i Ploča, Ante Bilić i Mišo Krstičević, te načelnik općine Gradac Matko Burić.

  (tekst: dalmatinskiportal)