Delegacija SDP-a na obilježavanju 26. godišnjice VRO “Bljesak”

    Izaslanstvo SDP-a sudjelovalo je na obilježavanju 26. godišnjice VRO “Bljesak”. Delegacija predvođena potpredsjednikom Kluba zastupnika Arsenom Baukom i voditeljem Savjeta za ratne veterane Vinkom Kovačićem, poklonilo se 51 poginulom hrvatskom branitelju u Okučanima.

    U operaciji Bljesak je 1995. godine oslobođeno oko 500 četvornih kilometara zapadne Slavonije. Bio je to jedan od ključnih događaja Domovinskog rata. Sudjelovale su 32 postrojbe Oružanih snaga i policije, a život je izgubilo 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, dok je njih 162 ranjeno.

    U izaslanstvu SDP-a bio je član obitelji poginulog branitelja u VRO “Bljesak” Milan Mateša iz Nove Gradiške. Također, uz stranačke drugove bio je i sudionik “Bljeska”, ratni vojni invalid, suborac i predsjednik Savjeta za ratne veterane SDP-a Brodsko-posavske županije Josip Kikić.

    Polaganju cvijeća nazočio je i tajnik Savjeta za ratne veterane Davor Stanković, saborski zastupnici Martina Iljkić Vlašić, ujedno i članica saborskog Odbora za ratne veterane, Marina Opačak Bilić, Romana Nikolić te Domagoj Hajduković.