Grbin u Osijeku: SDP počinje novu borbu s inflacijom

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u Osijeku je na Izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a Osijek govorio o izazovima inflacije te prozvao Vladu da ne čini dovoljno za građane i ne nudi rješenja kojima bi im olakšala da žive bolje. SDP, najavio je, počinje novu borbu s inflacijom.

“Predstavljamo mjere koje bi trebale osigurati da naši građani mogu živjeti bolje. Mi ne možemo u potpunosti zauzdati inflaciju, mi se ne možemo u potpunosti izboriti da rast cijena prestane. Rast cijena je problem koji mori čitav svijet, čitavu Europu. Ali ono što mi u Hrvatskoj moramo napraviti je osigurati da on naše sugrađanke i sugrađane pogodi što je manje moguće”, rekao je Grbin.

Dodao je da je SDP početkom godine izašao s paketom mjera borbe protiv inflacije te da su natjerali Vladu da radi svoj posao.

“Međutim, nakon toga Vlada je stala. Tri mjeseca nije napravila apsolutno ništa kako bi se građanima pomoglo da se nose s rastom cijena”, rekao je Grbin.

Zato, poručio je, počinju novu borbu s inflacijom i pritisak na Vladu da radi ono za što su je građani izabrali.

“Od indeksacije mirovina, osiguravanja da mirovine prate rast cijena, preko novog paketa pomoći umirovljenicima, borbe s rastom cijena goriva – to su sve mjere koje ćemo mi u SDP-u u danima pred nama predstaviti i inzistirati da vladajući rade svoj posao”, rekao je Grbin.