Grbin: Tražimo moratorij na ovršne postupke i plaćanje obveza

  Peđa Grbin je još jednom u petak istaknuo kako mjere koje je donijela Vlada za spas gospodarstva nisu dovoljne i pozvao na uvođenje moratorija na plaćanje obveza poduzetnika i građana te moratorija na provođenje ovršnih postupka.

  ‘Standstill’ na provođenje ovršnih postupak na tri mjeseca je nužan, ali ni u kom pogledu nije dovoljan, istaknuo je Peđa Grbin u raspravi o izmjenama Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima kojima se zakonodavstvo usklađuje s EU.

  Grbin drži da bi Vlada već sljedeći tjedan trebala poslati u proceduru prijedlog zakona kojim će se uvesti moratorij od tri mjeseca na otplatu svih kreditnih obveza u Hrvatskoj.

  „Hrvatske banke su likvidne, one to mogu izdržati i preživjeti, ali građani Hrvatske samo odgodu otplate ne”, rekao je. Grbin traži i suspenziju tijeka rokova u sudskim postupcima, upozorivši posebice na rokove u radnim sporovima.

  Gordan Maras ističe da Sabor treba nastaviti raditi kako bi zastupnici mogli prenositi poruke koje svakodnevno dobivaju od građana i davati svoje prijedloge.

  „Ne smijete zaustaviti glas građana”, rekao je.