Hajdaš Dončić: Najveća ugroza za Hrvatsku je pljačka i kriminal institucija koje su pune HDZ-ovih kadrova

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić ustvrdio je u četvrtak da je do radikalizacije društva doveo premijer Andrej Plenković te da je on najopasnija osoba za građane Hrvatske.

„Prije nekoliko mjeseci održali smo tematsku sjednicu na kojoj je bio i premijer Plenković, koji sada opet ima viziju da u Hrvatskoj postoje desno orijentirane radikalne skupine koje su spremne nasilno preuzeti vlast”, rekao je Hajdaš Dončić novinarima u Saboru.

Ocijenio je da je to neozbiljna premijerova izjava, jer se tada govorilo o takozvanim ‘vukovima samotnjacima’, odnosno, neorganiziranim osobama kojih ima u svakom društvu, koje možda imaju neke probleme i na taj su način probale iskaliti svoj bijes”.

Naravno, dodaje, da je sam u okviru ovlasti koje ima kao predsjednik Odbora uputio upit sigurnosno-obavještajnim službama koje će mu u najkraćem roku odgovoriti i onda će vidjeti je li se nešto u zadnjih nekoliko mjeseci promijenilo, je li možda stvarno došlo do organiziranja nekih radikalnih skupina ili je sve ostalo na ‘vukovima samotnjacima’.

„Mislim da je najveća ugroza za Hrvatsku pljačka i kriminal institucija koje su pune HDZ-ovih kadrova, a ne nešto što još uvijek u Hrvatskoj ispada kao pojedinačni eksces. To osuđujem, ali ne vidim nekakvu povezanost s radikalizmom i terorizmom”, rekao je.

Ustvrdio je da je osoba koja je izravno dovela do radikalizacije društva Andrej Plenković koji je potpomagao i hodao u šator prije nekoliko godina.