Izborno-programska konvencija Općinskog organizacije SDP–a u Salima

21. ožujka 2009. godine, održana je Izborno-programska konvencija Općinskog organizacije SDP–a u Salima. Na konvenciji je donijet Izborni program za lokalne izbore za Općinu Sali te je izabrano novo vodstvo SDP-a. Za predsjednika je izabran mr. sc. Ante Vodopija, za zamjenicu predsjednika izabrana je Rajka Petešić te za tajnika Rado Dominis. Na konvenciji je primljeno u članstvo pet novih članova SDP-a.

Temeljno je pitanje za otoke, posebice za otoke koji spadaju u prvu skupinu nerazvijenih otoka (otoci o kojima Država treba posebno skrbiti), da Država svoj stav – pristup, podržavanja održivog razvitku otoka mora mijenjati u sustav razvitka otoka, iz sustava tihog umiranja otoka u sustav ubrzanog razvitka otoka, svakako u tome i Dugog otoka i otoka Žverinca.

Povijest, „učiteljica života“, nas uči da dragocjeni prostor, prostor od posebnog značaja za Republiku Hrvatsku, trebamo pojačano razvijati i u njega značajnije ulagati, kako bi život na otocima, učinili približnim uvjetima života na kopnu.

Izgradnja zajedničke komunalne, gospodarske, društvene i druge infrastrukture, važne za otoke kao cjelinu, što je pretpostavku za gospodarski razvitak otoka, kao osnovni uvjet za život na otocima, o čemu treba izravno skrbiti Država, Županija i Općina Sali, Izborni je program SDP-a i svih žitelja otoka koji žele glasovati za SDP-e „vratiti život na otoke“.