Lijeva oporba i centar pozvali na veliki prosvjed: Vrijeme je za otpor!

  Zastupnici osam oporbenih stranaka od centra lijevo: SDP-a, Možemo!, Reformista, Fokusa, Centra, Stranke s imenom i prezimenom, Socijaldmokrata i Radničke fronte – u četvrtak je održao zajednički sastanak na Iblerovom trgu. Oporba je nakon sastanka najavila prosvjed u subotu 17. veljače, a motiv za prosvjed je izbor Ivana Turudića za novog šefa DORH-a.

  “Došlo je vrijeme da se pozove građane na otpor svemu ovome što se događa. Zato ćemo 17. veljače u 11:00 sati na Markovom trgu organizirati prosvjed protiv kriminalne organizacije, od prije poznate policiji, koja je na čelo državnog odvjetništva Republike Hrvatske dovela čovjeka upetljanog u krim milje. Čovjeka koji je danas vrlo jasno rekao što misli o funkcioniranju pravosuđa u Hrvatskoj i borbi protiv korupcije i kriminala. Čovjeku koji bi zabranio rad Uredu europskog javnog tužitelja. Čovjeku kojeg je dovela organizacija koja nam je jučer prijetila hapšenjima. Ta organizacija je HDZ na čelu s Andrejem Plenkovićem.

  Hrvatska je demokratska država i mi nećemo dopustiti da krene putem kojim je Aleksandar Vučić pokrenuo Srbiju. Hrvatska to postati neće. Hrvatska može i Hrvatska mora biti bolja i zato pozivamo građana da nam se pridruže na velikom prosvjedu. Želimo prije svega reći dosta ovakvom načinu vladanja kakvo je uveo Andrej Plenković, ali isto tako želimo da nas građani podrže u zahtjevu za raspisivanjem izbora. To je ključno. Jer samo izbori mogu promijeniti ovu kaljužu u kojoj nas je uveo Andrej Plenković”, rekao je Peđa Grbin.

  “Građani, pozivamo vas na ulice, na trg sv. Marka, pozivamo vas da dođete tamo gdje vam je mjesto da bi zajedno rekli dosta i da idemo na izbore”, rekla je Sandra Benčić.

  “Nije nam ukrao otpor. Nije nas razdijelio, nije dobio dvije Hrvatske i u subotu ćemo vam pokazati da postoji jedna Hrvatska. Ovo je njegov kraj”, dodala je.

  Koalicija stranaka Fokus, IDS i Reformisti i PGS bit će suorganizatori ovog prosvjeda. Stranka Centar je također suorganizator prosvjeda, dodala je Marijana Puljak.

  “Ovo je početak kraja vladavine HDZ-a jer je ljudima dosta, prevršili su svaku mjeru. Oni koji će doći na prosvjed i koji vole ovu zemlju znat će birati – ili HDZ ili Hrvatska”, dodala je Puljak.

  Dalija Orešković je poručila da Plenković gasi hrvatsko pravosuđe.

  “Obranimo Hrvatsku i stavimo zemlju na zdrave temelje”, rekla je i pozvala građane na prosvjed.

  “Sram može biti one koji su jučer digli ruku za Turudića!”, zaključio je Grbin.