Maja Sporiš nova predsjednica Foruma žena Socijaldemokratske partije

  Na izbornoj skupštini Foruma žena Socijaldemokratske partije održanoj u Zagrebu za predsjednicu Foruma žena SDP-a je 91 glasom izabrana Maja Sporiš, članica SDP-ovog Savjeta za socijalnu politiku.

  Puni rodni paritet koji uključuje "zip sistem" prilika je za žene. "Zip" mora zaživjeti i to je naša zadaća, zadaća Foruma. Forum je snaga!Na kraju ovog ciklusa video klipova, velika zahvala dobrom i dragom Vladi, koji ih je radio voljom i ❤️.

  Objavljuje Maja Sporiš u Petak, 23. studenoga 2018.

   

  Kandidatkinja Karolina Leaković dobila je 86 glasova.

   

  Za potpredsjednice Foruma žena SDP-a izabrane su Sanja Tamarut i Tatjana Šimac-Bonačić; u Predsjedništvo su izabrane Tanja Dalić, Sandra Turković, Mirela Ahmetović, Sonja Kovač, Maja Krčum i Vanja Posavac.


  Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske održao je u subotu, 24. studenoga, svoju 17., Izbornu skupštinu na kojoj su delegatkinje iz cijele Hrvatske birale predsjednicu, dvije potpredsjednice, šest članica Predsjedništva, 30 članica Glavnog odbora te pet članica Nadzornog odbora.

  Na ovoj Skupštini usvojio se izvještaj o radu organizacije u protekle četiri godine te su se potvrdili politički prioriteti Foruma.

  Ususret Međunarodnom danu borbe protiv nasilja prema ženama – 25. studenome, predstavnice Foruma žena, zajedno s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem, puštanjem crnih balona u zrak, započele su kampanju “16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama”.