Mihael Zmajlović kandidat SDP-a za župana Zagrebačke županije

  Predsjednik SDP-a Zagrebačke županije Mihael Zmajlović najavio je u petak kandidaturu za župana, istaknuvši da u Zagrebačkoj županiji želi biti predvodnik promjena i stvoriti modernu, naprednu i uspješnu županiju.

  “Moja slika Zagrebačke županije su ljudi koji vraćaju povjerenje u institucije, koji vraćaju vjeru da nema nikakve tolerancije prema korupciji, da situacija ne može biti takva da ispred interesa stanovnika budu interesi najužeg kruga prijatelja, obitelji i stranačkih kolega. Želim biti predvodnik tih promjena – stvoriti modernu, naprednu i uspješnu županiju”, poručio je Zmajlović.

  U petak je najavio svoju kandidaturu za župana Zagrebačke županije ispred zagrebačkog Hotela International, odakle se ta županija vodi posljednjih 20 godina i dodao da to planira promijeniti nakon pobjede na lokalnim izborima.

  “Nažalost, Zagrebačka županija je poznata po tome da je to jedina županija u Hrvatskoj koja nema sjedište na području svoje županije, već je to u Zagrebu, u Ulici grada Vukovara, a Županijske skupštine i sve važne odluke donose se u ovom hotelu”, ustvrdio je.

  Županiju želi i simbolički približiti građanima, pa najavljuje postavljanje sjedišta županije u Veliku Goricu, s obzirom na to da je to šesti grad po veličini u Hrvatskoj.

  “Županiju treba voditi energično, pametno, biti usmjeren prema viziji. Ona je danas troma, umorna i bezidejna i to želimo mijenjati”, poručio je Zmajlović.

  Dodao je kako će u narednim mjesecima izaći pred građane Zagrebačke županije i zajedno s njima izgraditi plan i viziju te županije.

  Ustvrdio je da želi raditi na povećanju kvalitete zdravstvene usluge te da građani Zagrebačke županije nisu niti svjesni da je upravo županija osnivač domova zdravlja, osnovnih i srednjih škola, svega onoga što utječe na kvalitetu života.

  “Ogroman je prostor za napredak i upravo u tom smjeru želim ići i ponuditi viziju i konkretna rješenja za građane”, poručio je.

  Zmajlovićevu najavu kandidature ispred Hotela International došli su u petak podržati članovi SDP-a, među kojima su bili zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i drugi, kao i predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin.

  Grbin je poručio kako na lokalnim izborima SDP ima zadatak promijeniti sliku Zagrebačke županije, i stvoriti novu sliku koja će biti utemeljena na solidarnosti, dostojanstvu i poštenju.

  Dodao je da isti takav cilj SDP ima i na razini cijele Hrvatske, da se na lokalnim izborima stvori “bolja Hrvatska, u kojoj se radi bolje”.

   

   

  (foto: Goran Stanzl/PIXSELL)