Mitar Obradović kandidat SDP-a za gradonačelnika Požege

  Gradski odbor SDP-a Požege donio je jednoglasnu odluku da kao kandidat za gradonačelnika Požege bude predsjednik SDP-a Požeško-slavonske županije mr. sc. Mitar Obradović. Kao kandidat za zamjenika gradonačelnika odabran je potpredsjednik gradske organizacije dr. sc. Dinko Zima.

  “Gradski odbor nam je ukazao veliku čast, na nama je velika odgovornost i nadamo se da ćemo opravdati to povjerenje. Prije nego smo odabrani, Gradskom odboru smo prezentirali plan upravljanja gradom,” rekao je Mitar Obradović, istaknuvši da se gradom do sada vladalo kao ratnim plijenom, a kriteriji za dodjeljivanje poslova i novaca bili su rodbinske i stranačke veze.

  “I danas u vrijeme epidemije svjedoci smo bjesomučnog zapošljavanja u gradskim institucijama. Nas je sve manje koji punimo proračun, a njih je sve više. Većina građana želi promjene u Požegi, žele grad u kojem će svi imati iste mogućnosti s obzirom na svoje znanje i zalaganje. Pozivamo građane da nam se pridruže, da nam pomognu da stvorimo zajedničku platformu da bi na njoj pobijedili na izborima,” rekao je Obradović.

  Predsjednik SDP-a Peđa Grbin vjeruje da će izabrani kandidati u Požegi na predstojećim izborima donijeti promjenu.

  “Promjena u ovoj županiji je potrebna. Oni koji su dobili vlast to su shvatili kao priliku da pomognu sebi, bogatili su se. Ono što je država zamislila kao Projekt Slavonija koji je trebao pomoći građanima ovog kraja pretvorio se u bankomat za odabrane. Mi u SDP-u tome želimo reći dosta,” rekao je Grbin, istaknuvši da će SDP u Saboru pokrenuti interpelaciju kojom će od Vlade tražiti jasne odgovore zašto se novac koji je namijenjen za pomoć građana i poduzetništvu troši za potrebe odabranih stranačkih velikaša.

  “Naši ljudi koji su danas tu mogu to zaustaviti. Mogu osigurati da ono što građani izdvajaju kroz poreze i na druge načine završi u projektima koji će podići standard života u Požegi, županiji i čitavoj Slavoniji. Mogu pomoći da se novac koji dolazi iz džepa građana koristi za obrazovanje, zdravstvo i podizanje komunalne opremljenosti, a ne zato da bi netko gradio obiteljske hotele,” rekao je Grbin.