Neven Bosilj SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina

  Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u varaždinskome Gradskom vijeću Neven Bosilj bit će kandidat za gradonačelnika, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare na kojoj je predsjednik stranke Peđa Grbin rekao da se Bosilj uvijek borio za temelje socijaldemokracije.

  Kandidat SDP-a za zamjenika gradonačelnika bit će predsjednik varaždinske Gradske organizacije te stranke Miroslav Marković. Na predstavljanju kandidata, osim Grbina, bila je i predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora.

  SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina rekao je da građani znaju što mogu očekivati na temelju onoga što je “kao neformalni vođa oporbe zastupao u Gradskom vijeću”.

  „To su, prije svega, potpuna transparentnost proračuna i nulta točka tolerancije na korupciju“, rekao je Bosilj.

  Kao važnu točku istaknuo je zadržavanje mladih, fakultetski obrazovanih ljudi kako bi Varaždin postao grad suvremenih IT tehnologija.

  „Moja vizija je da Varaždin ponovno postane glavni grad Hrvatske, ali u smislu kvalitete života“, rekao je Bosilj.

  Kandidat SDP-a za gradonačelnika Varaždina, doktor znanosti u području informacijskih i komunikacijskih znanosti, u profesionalnom životu je voditelj projekata za kupce u Ericsson Nikoli Tesli Servisima u Zagrebu.

  Kandidat za njegova zamjenika Miroslav Marković istaknuo je da se Varaždin trenutačno ne vodi dobro te da na sljedećim izborima treba napraviti promjenu.

  Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je da kandidat za gradonačelnika Varaždina gradi ozbiljnu profesionalnu, znanstvenu karijeru, a istodobno i političku karijeru u kojoj se svojim zauzimanjem u Gradskom vijeću uvijek borio za temelje socijaldemokracije – pravednost, slobodu, jednakost i solidarnost.

  „SDP se svugdje mora zalagati za transparentnost bez koje građani ne znaju kako se upravlja njihovim novcem, a transparentnost je ujedno i jedna od najvećih brana korupcije“, izjavio je Grbin.

  Predsjednica varaždinske Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora rekla je da je pred strankom borba protiv korupcije.

  „Novac Varaždinaca treba znati dobro čuvati i usmjeriti u one projekte u kojima će imati koristi građani ovoga grada, a ne neki drugi“, rekla je Antolić Vupora.

  Županijska predsjednica SDP-a rekla je da će kandidat za župana biti poznat do 15. prosinca.

  SDP-ovci su rekli i da se o mogućim koalicijama trenutačno razgovara te da će se još razgovarati s nekim strankama i pojedincima.

  Na predstavljanju kandidata za gradonačelnika Varaždina bili su i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić te koordinator za sjeverozapadnu Hrvatsku za lokalne izbore Marko Vešligaj.

  (foto: n.kalajdzija)