Osnovan SDP-ov Savjet za ratne veterane Dubrovačko-neretvanske županije

    U subotu 23. svibnja u Dubrovniku je osnovan je SDP-ov Savjet za ratne veterane Dubrovačko-neretvanske županije. U uvodnom obraćanju predsjednik županijske organizacije Krešimir Kuran naglasio je važnost i očekivanja od rada Savjeta. Osnivačkoj sjednici nazočili su predsjednik Savjeta za ratne veterane SDP-a Hrvatske Vinko Kovačić, zamjenik Željko Gavran i član Nacionalnog savjeta Zlatko Demerac.

    SDP je kao velika hrvatska stranka uvijek imala jasan stav o obrambenom Domovinskom ratu kao i II. svjetskom ratu. Također, i o ulogama hrvatskih branitelja i partizana u njima. Hrvatski branitelji, danas ratni veterani, nisu se borili za stranke ni pojedine političare nego za slobodnu Hrvatsku.

     

    “Zato, nitko nema pravo privatizirati Domovinski rat i ratne veterane. Tome u prilog govori i činjenica da je u zadnjoj SDP-ovoj Vladi na ministarskim pozicijama bilo sedam ministara SDP-ovaca sudionika Domovinskog rata sa stažom u borbenom sektoru,” istaknuo je Kovačić.

    U daljnjem radu sjednice imenovan je predsjednik Savjeta za ratne veterane Nikica Družijanić i zamjenik Mladen Gojun te predložen hodogram aktivnosti za naredno razdoblje.