Ostojić: Izbore u SDP-u što prije organizirati, predložit ćemo da budu u rujnu

  Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić na današnjoj konferenciji za medije naglasio je kako je sukladno Statutu stranke Davor Bernardić prenio sve ovlasti na potpredsjednika Zlatka Komadinu, koji će voditi izborni proces u SDP-u.

  “Mi smo već jučer imali sastanak i na njemu smo dogovorili i sazvali Glavni odbor za subotu 18. srpnja. Svi članovi i članice su dobili poruku da rezerviraju taj datum”, rekao je Ostojić.

  Dodao je i kako će sastanak Predsjedništva biti sljedeći tjedan. Bit će pozvani svih četvero suspendiranih članova, jer njihova suspenzija ističe ovih dana.

  “Načelni stav je da treba što prije organizirati izbore. Mi ćemo predložiti da izbori budu 26. ili 27. rujna“, poručio je Ostojić.

  Istaknuo je kako na tijelima stranke slijedi analiza izbora te očekuje raspravu. Rezultati su loši, dodao je. Svi koji su sudjelovali u procesu smatraju se odgovornima, no isto tako kaže da tijela stranke moraju funkcionirati.

  Konferencija za medije SDP-a

  O aktualnoj političkoj situaciji govorit će potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić.

  Objavljuje SDP Hrvatske u Utorak, 7. srpnja 2020.

  Smatra kako SDP mora razmišljati o tome da njihove poruke nisu došle do njihovih birača.

  “Mi moramo razmišljati da naše poruke nisu došle do naših birača. Apsolutno se ne želim pravdati. Činjenica je da je što je manje glasača, više je mandata za HDZ. To je naša odgovornost”, komentirao je.

  Moramo se boriti protiv prekarijata, ali i posvetiti populaciji koja je žrtva privatizacije, a to su umirovljenici kojima smo naprosto okrenuli leđa, i to ne prvi put. To je naša publika i njima napokon netko treba vratiti dug njihove žrtve jer svi znamo koliko iznosi prosječna mirovina, kazao je Ostojić.

  Dodaje i kako žure s izborom nove predsjednice ili predsjednika stranke jer su lokalni izbori u svibnju iduće godine i za njih se moraju pripremiti te kako nova predsjednica ili novi predsjednik moraju davati ritam za lokalne izbore jer se na lokalnim izborima vidi jakost stranke.

  Na pitanje kakva bi osoba trebala biti na čelu SDP-a, rekao je da to mora biti osoba koja ima svoju profesionalnu i političku karijeru, osoba koja ne smije biti kontaminirana nikakvim aferama, osoba koja je dobila nekakve izbore u smislu velikog broja preferencijalnih glasova.

  Odgovarajući na pitanje je li vrijeme za ženu na čelu SDP-a, kaže da je SDP stranka koja ima najviše žena u Saboru.

  “Ovih pet imena koja se spominju, Borzan, Grbin, Hajdaš Dončić, Mršić i Jakšić zadovoljavaju sve kriterije da bi mogli biti dobra predsjednica ili predsjednik SDP-a, ali o tome će odlučiti naši članovi. Koliko znam, nitko od njih nije kontaminiran, nemaju nikakve afere, svi su dobri u svome poslu,” zaključio je Ostojić.