Ostojić: Nacionalni stožer je izborni stožer HDZ-a

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić ocijenio je da je Nacionalni stožer civilne zaštite izborni stožer HDZ-a te da SDP neće podići ruke za raspuštanje Sabora prije nego HDZ pokaže da imaju većinu za tu odluku.

“O virusu nitko ništa ne zna, a Stožer stalno spominje kako su iduća dva tjedna ključna. Ne znaju za maske i jedino što sigurno znaju je da će biti drugog vala epidemije u rujnu i listopadu. To sve govori da je Nacionalni stožer postao izborni stožer HDZ-a i sve upućuje na to da će vladajući raspustiti Sabor”, rekao je Ostojić.

“SDP ne želi ništa što ne želi narod, a narod želi ferplej. Žele izbore na jesen. Politika je kontaktni sport. Temelji se na kontaktu s građanima, na rukovanju, na velikim govorima. Na strasti. Ako budu takvi uvjeti, onda i mi želimo izbore”, kaže Ostojić.

Na tvrdnju kako i sada, prema zadnjim odlukama stožera, ispada da se sve može Ostojić je kazao da je sve to skupa obična farsa.

Ostojić je kazao i kako odgađanje izbora za iduću godinu i proglašavanje izvanrednog stanja ne smatra najgorim scenarijem u aktualnoj situaciji. Sabor se, kaže, može produžiti, a ustavni stručnjaci, napominje, kažu i do Uskrsa.

Upitan očekuje li SDP pomoć od predsjednika države Zorana Milanovića koji je taj koji odlučuje kojeg će se točno datuma izbori održati nakon što se Sabor raspusti, Ostojić je kazao kako za tim nema potrebe.