Otvoren ured saborske zastupnice Romane Nikolić za komunikaciju s građanima

  U osječkom pothodniku na trgu A. Starčevića građani su imali priliku prisustvovati svečanom otvorenju „Prvog Ureda za komunikaciju s građanima“ saborske zastupnice Romane Nikolić. Jedan je to od prvih Ureda u Hrvatskoj u svojstvu saborske zastupnice, a sve s ciljem otvorenog pristupa prema građanima, radi lakše, brže i kvalitetnije komunikacije i pružanje pomoći, onima kojima je pomoć potrebna.

  „Ideju o otvaranju ureda dobila sam još na početku svog mandata. Projekt je na kojem radim već četiri mjeseca, a ljetna stanka poslužila mi je da ga u potpunosti pripremim za rad i prijem svih onih koji imaju problem, prijedlog ili žele nešto saznati o radu Sabora“, rekla je zastupnica Romana Nikolić.

  „Kao izabrana saborska zastupnica, kao vaša predstavnica u parlamentu, moja je obveza i dužnost biti dostupna i u službi građana. Kako bih to mogla ostvariti trebam i želim znati s kojim se sve problemima i izazovima susreću građani Republike Hrvatske.

  Ovaj ured pomoći će mi da ih čujem i bolje shvatim, što će biti podloga za moje djelovanje u Hrvatskom Saboru i poduzimanje koraka u rješavanju gorućih problema. Vrata mog ureda bit će otvorena za sve. Za sve one koji žele odgovore na pitanja, a nemaju se kome obratiti, koji žele ostvariti neko od svojih prava, a ne znaju od kud krenuti, kako doći do rješenja situacije u kojoj su se našli, izaći iz tog kruga nemoći i osjećaja da su sami.

  Ovaj ured će biti otvoren za sve one koji žele razgovor sa mnom, a ja ću se i dalje zalagati i boriti za njih i biti njihov glas u Hrvatskom saboru. Kao i u ovih godinu dana, nastavit ću se zalagati i štititi prava najosjetljivijih skupina u društvu, onih koje je sustav iznevjerio, zapostavio, zaboravio i učinio gotovo nevidljivima. Zaštitit ću i stati uz svako dijete čije je pravo na slobodu, izbor i obrazovanje netko ugrozio. Zagovarati zaštitu svake obitelji, bez obzira kojoj vjeri i nacionalnosti pripadaju, etničkoj skupini, bez obzira iz kojeg dijela Slavonije dolaze.

  Nastavit ću i dalje borbu zagovaranja zaštite radničkih prava, biti glasna prema onima koji svjesno i bez milosti narušavaju njihova prava na rad, dostojan i kvalitetan život. Zalagati ću se i promicati zaštitu prava žena.

  Naime, u ovim za nas potpuno novim okolnostima koje je donijela covid kriza, žene su dodatno pogođene. I pored ograničenja sa kojima se susrećemo, ova kriza produbila je neravnopravnost žena. Izložene su većoj ekonomskoj nesigurnosti, opterećene dodatnim obvezama i ulogama vezano za školovanje djece putem online nastave. Ono što posebno zabrinjava došlo je do značajnog porasta nasilja u obitelji u kojem su većinom žrtve žene”, izjavila je Nikolić.

  Navela je kako se 22. rujna obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama te kako je ovo uvertira za obilježavanja toga dana.

  “Otvaranjem ureda također želim dati do znanja i da socijaldemokracija u Hrvatskoj još nije umrla i neće jer još uvijek ima nas koji želimo čuti glas građana i koji stojimo na strani osjetljivih, zanemarenih i ugroženih članova i skupina u našem društvu. No prije svega, otvaranjem ureda za komunikaciju s građanima, šaljem poruku svim građankama i građanima Osijeka, Osječko-baranjske županije, Slavonije: Tu sam za vas. Stojim vam na raspolaganju!”