Prihvaćena SDP-ova Rezolucija o proglašenju Grada Zagreba sigurnim mjesto za žene

Maratonska sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba završena je u petak u 1:37 sati, a između ostalog, prihvaćeno je izvješće o radu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine,  većinom glasova gradskih zastupnika.

Zastupnici su prihvatili Rezoluciju o proglašenju Grada Zagreba sigurnim mjestom za žene, koju je predložio Klub zastupnika SDP-a. Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović istaknuo je kako je riječ o jednoj deklaraciji o smjeru kretanja Grada u segmentu ljudskih prava, zaštite rodne jednakosti i prava žena.

Prihvaćen je i prijedlog Kluba SDP-a o parkovnim površinama i urbanom zelenilu kojim se zadužuje gradonačelnika da u roku od 60 dana poduzme potrebne aktivnosti radi ispitivanja i utvrđivanja mogućnosti kojima bi se Grad Zagreb intenzivnije i sveobuhvatnije uključio u realizaciju ideje ozelenjivanja područja Zagreba kao jednog od primjerenih odgovora na negativan utjecaj klimatskih promjena.

SDP-ov Renato Petek imao je zahtjev koji je prihvaćen, a riječ je o otkupu dijela radničkih tražbina prema trgovačkim društvima u stečaju, s amandmanom gradonačelnika da u roku od 90 dana izvijesti Gradsku skupštinu o poduzetim aktivnostima vezano uz mogućnost donošenja odluke o tome.

Prihvaćen je i prijedlog da se zbog povećanog broja lokacija na kojima se nepropisno odbacuje otpad predlaže gradonačelniku da razmotri mogućnost propisivanja novih mjera da se to spriječi, te da u roku od 90 dana predloži izmjene i dopune Odluke o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za njegovo uklanjanje.