SDP Požege: Tko je uz požeški HDZ, bude mu slatko

  Danas je hrvatska javnost po tko zna koji put putem medija dobila informaciju o snimci razgovora koja oslikava način vladanja u našem Gradu od strane gradskog HDZ-a te o kriterijima za trošenje novčanih sredstava građana.

  Prema natpisima iz medija naš Gradonačelnik i njegov zamjenik rade ono što manje-više svi u gradu znamo: zapošljavaju isključivo stranačke kadrove, izmišljaju im radna mjesta, poslove na „natječajima“ dijele samo poduzetnicima koji su uz njih ili kako kaže naš, do sada neuništivi, Gradonačelnik: „Tko je uz Gradonačelnika – bude mu slatko“.

  Prema medijskim natpisima, smijenjenog direktora naše komunalne tvrtke su Gradonačelnik i njegov zamjenik prisiljavali na činjenje kaznenih dijela iz područja gospodarskog kriminala, prisiljavajući ga da poslove dijeli samo odabranim tvrtkama umjesto tvrtkama s najnižom cijenom.

  Samo njihovo postupanje nas kao građane ovog Grada ne iznenađuje. To je manje-više svima poznato, ali ono što daje još veću težinu tom slučaju je ponašanje odgovornih ljudi u stranci koja je na vlasti u našoj Županiji i na državnoj razini.

  Gradonačelnik Darko Puljašić je ušao u Hrvatski sabor unatoč tome što je imao potvrđenu optužnicu za kazneno djelo subvencijske prijevare, a grad Požega je također radnjom Gradonačelnika stavljena na optuženičku klupu, što je presedan u hrvatskom pravosuđu.

  To očito nije bila zapreka za postavljanje na listu za Hrvatski sabor, u kojem bi trebali biti časni i pošteni ljudi.

  Požega je mali grad, i znalo se da postoji snimka o koruptivnim radnjama Gradonačelnika i njegovog zamjenika, znalo se da USKOK provodi postupak.

  O navedenim postupcima je bio upoznat i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a a zasigurno i predsjednik vlade Andrej Plenković. Ne možemo vjerovati da predsjednik županijske organizacije nije o tome obavijestio svog predsjednika  i mala je vjerojatnost da se prije ulaska u Hrvatski sabor ne rade sigurnosne provjere.

  Očito je da je u HDZ-u takvi  postupci nisu zapreka za obavljanje najvažnijih dužnosti u stranci.

  Stranka izbacuje nevažne članove zbog vožnje u pijanom stanju, zbog  fizičkih obračuna sa djecom, suprugama i novinarima ali trgovanje utjecajem i gospodarski kriminal nisu na listi  djela zbog kojih  se izbacuje iz HDZ-a.

  Mi smatramo da ova pojava nije hir naših gradskih otaca, već je to uhodan način vladanja HDZ-a na svim razinama vlasti te da samo takve osobe mogu i obnašati odgovorne funkcije u HDZ-u.

  Problem za stranku nisu koruptivne radnje dužnosnika  HDZ-a već je problem kada ih se otkrije i objavi u medijima.

  Nakon objave u medijima ( i samo zbog toga), Županijski odbor HDZ-a će vjerojatno izbaciti Gradonačelnika i njegovog zamjenika iz stranke, na idućim lokalnim izborima HDZ će opet postaviti kandidate sličnog profila, u komunalnom poduzeću će i nadalje „stranačke  poslove“  obavljati poslove direktor  koji sluša i koji  to zna odraditi i to  direktor s „kaznenim“  pedigreom, neposlušni direktor će biti obilježen i teško će pronaći posao, u gradskim ustanovama će na izmišljenim mjestima ostati raditi osobe optužene za zlostavljanje djece, pijani vozači koji bježe od policije a HDZ će se kleti u svoje poštenje i stručnost.

  Jedini način da se  kreatore  ovakvih zbivanja kazni za nemoralne, kaznene i za građane štene radnje  je njihovo micanje sa vlasti.

  Mi ćemo  kao lokalni SDP na idućim lokalnim izborima ponuditi program kojim se onemogućava ovakvo ponašanje, program koji prvenstveno jamči jednakost, transparentnost i racionalnost ,a na liste ćemo staviti ljude koji  su svojim radom to u praksi i provodili i koji zaslužuju povjerenje građana.

  SDP Požega

  (tekst i foto: 034 portal)