SDP je jedina alternativa koja Hrvatsku može vratiti na put perspektive i budućnosti!

  Nakon prve ovogodišnje sjednice Predsjedništva SDP-a, održane 5.1.2018., medijima se obratio predsjednik Davor Bernardić te ukratko rezimirao prošlu godinu:

  Prošla, 2017. godina za SDP je bila godina restrukturiranja; okupili smo partnere na ljevici oko platforme Dobro društvo, osnovana je Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika, obnovljen je dijalog sa sindikatima i civilnim društvom, osnovani su Savjeti. U saborsku proceduru upućeno je dvadeset prijedloga reformskih zakona za bolji život građanski i građana Hrvatske u smjeru većih plaća, veće sigurnosti na radnom mjestu, povećanja dječjeg doplatka – koji se nije mijenjao već 20 godina. Većina je tih prijedloga, nažalost, odbijena od strane vladajućih, a neki još nisu stigli na dnevni red, poput prijedloga za ratifikacijom Istanbulske konvencije koja je, ne samo civilizacijski doseg, već aktivan instrument u borbi protiv nasilja u obitelji i nasilja nad ženama.

  Pozivam Vladu da već na sljedećoj sjednici Sabora uvrsti na dnevni red ratifikaciju Istanbulske konvencije i da je izglasamo zajedno.

  Bernardić je rekao i na čemu će u ovoj godini biti fokus SDP-a, o čemu je danas razgovaralo Predsjedništvo:

  U 2018. SDP je pred sebe postavio misiju da Hrvatsku učini zemljom za dobar život svake pojedinke i pojedinca te za svaku obitelj. Moramo biti odgovorniji, moramo skupiti glave i moramo raditi zajedno.

  Kroz zadnje dvije godine Hrvatsku je napustilo 128.000 ljudi, što je više nego alarmantan podatak. SDP posljednjih mjeseci zato aktivno radi na planu za mlade, djecu te ostanak ljudi u Hrvatskoj koji će biti predstavljen uskoro.

  U ovoj godini fokus SDP-a će biti na tri točke, a to su:

  • Jačanje gospodarstva – kroz jačanje položaja radnika, ali i jačanje poduzetništva;
  • Socijalna sigurnost za sve – osobito za siromašne, obitelji, djecu i umirovljenike;
  • Bolji uvjeti rada – kroz poticanje ugovora za stalno te veće i dostojanstvene plaće.

  Kao zaključak je naglasio važnost jakog SDP-a:

  SDP je jedina alternativa koja Hrvatsku može vratiti na put perspektive i budućnosti!

  Snimku cijelog govora možete pogledati ovdje.