Socijaldemokrati obilježili odlazak prvog lidera SDP-a

Vodstvo stranke predvođeno Davorom Bernardićem položilo je danas vijenac i zapalilo svijeće povodom desete obljetnice smrti Ivice Račana na njegovom grobu na Mirogoju. “Na današnji dan, na deset godina sjećanja na našeg prvog predsjednika Ivicu Račana kojem Hrvatska puno duguje, nastavljamo se boriti za dobro društvo u Hrvatskoj, za dobru zemlju za sve ljude, a ne samo za neke.“, izjavio je Davor Bernardić tom prigodom.

Doprinos Ivice Račana u izgradnji demokratske i europske Hrvatske ostat će trajno urezan u našu povijest. Vodimo se njegovom slikom Hrvatske kao „osmijeha na licu djeteta“, ona nas nadahnjuje i prati u našoj borbi za dobro društvo.

Kada bi vam sad mogao naslikati moju sliku Hrvatske u budućnosti, bio bi to osmijeh. Osmijeh djeteta koje živi u jednoj normalnoj zemlji i zna kad poraste i počne putovati svijetom nigdje mu neće biti neugodno, sa svima će se lako sporazumjeti i moći će ponosno reći: „Hej, ja sam iz Hrvatske!”