Tražimo izbore

U Splitu se moraju raspisati izbori, jer se postizbornim manevrima HDZ-a varaju birači, kazali su na konferenciji za novinare predstavnici splitskog SDP-a.

Prije izbora sklopljen je tajni dogovor članova HSU-a, inače koalicijskog partnera SDP-a, s HDZ-om, kaže predsjednik splitskog SDP-a, saborski zastupnik Marin Jurjević. “Dva igrača HSU-a u našem dresu igrala su za protivničku momčad. To je u nogometu lažiranje utakmice, i takva se utakmica poništava. U politici, nažalost, takvo je ponašanje legalno, ali bi se trebalo sankcionirati na temelju Zakona o korupciji”, smatra Jurjević.

Ante Kriletić i Miljenko Boban iz HSU-a istupili su iz koalicije sa SDP-om na samoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća i time omogućili Zvonimiru Puljiću iz HDZ-a, protiv kojega je glasovalo 83 posto Splićana, da postane gradonačelnik, ustvrdio je Jurjević.

“Za to ih je Vlada nagradila članstvima u nadzornim odborima Brodosplita i Lučke uprave, pa su ostvarili osobnu korist varajući birače”, rekao je.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskome vijeću Veljan Radojković očekuje da će premijer Sanader, kao čovjek koji se zauzima za pravednost, raspisati izbore u Splitu jer je splitska vlast sastavljena nelegitimno.