U Strahonincu osnovan Socijaldemokratski forum žena

U petak 20. ožujka u Strahonincu je održana osnivačka skupština Socijaldemokratskog foruma žena općinske organizacije SDP-a Strahoninec. Tridesetak okupljenih žena u svom je programu definiralo trajno nastojanje da se u općinski proračun integrira princip rodne ravnopravnosti i da se osigura odgovarajuća zastupljenost žena u javnom odlučivanju, prije svega u odlučivanju o trošenju proračunskog novca. Programom je naglašena potreba poticanja žena na veći angažman u javnom životu na svim razinama, jačanje ekonomske sigurnosti žena, cjeloživotno obrazovanje, zdravlje i socijalna sigurnost, kulturni i rekreativni sadržaji.

Osnivačkoj skupštini prisustvovala je i Željka Antunović, prva predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a koja je u svom obraćanju govorila o ciljevima osnivanja Foruma i podsjetila na 14 godina djelovanja. Nije zaobišla ni današnju temu broj jedan – ekonomsku krizu jer žena je prva žrtva ekonomske krize. Žene prve gube radna mjesta, smanjuju im se plaće…..na to se treba pripremiti okupljanjem žena, borbom za veću participaciju žena u politici.

Ivica Perhoč predsjednik SDP-a Međimurske županije i kandidat za župana u svom je obraćanju istakao tvrdnju «da je više žena u politici, politika bi bila častan posao» a skupu su se obratili i Rajko Lukman predsjednik općinske organizacije SDP-a Strahoninec, te članice predsjedništva SDFŽ-a Međimurske županije Biserka Tarandek i Roberta Barat.

Za predsjednicu je izabrana Svjetlana Zlatarek, dužnost zamjenice predsjednice obavljat će Jasminka Poljanjec, a članice Predsjedništva su Tanja Juračić, Sanja Krištofić, Dragica Štampar, Slavica Zadravec i Mirjana Žvorc.