Ujedinjena oporba pokrenula opoziv ministra Ćorića

  Ujedinjena oporba, i lijevo-liberalna i desna s izuzetkom IDS-a, u petak je u saborsku proceduru uputila prijedlog za pokretanje pitanje povjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću.

  Mirela Ahmetović pojasnila je da tu inicijativu ne pokreću iz hira ni iz politikantskih razloga kako bi to htio prikazati HDZ.

  “Vrlo su rijetke prilike kada se čitava oporba ujedini. Mi bismo radije raspravljali o drugim stvarima, kako liječnicima dignuti plaće i platiti im prekovremene sate, kako dodatno pomoći poduzetnicima, podignuti neoporezivi dio dohotka ili reformirati javnu upravu i pravosuđe, međutim, ništa oko toga nije moguće dok svi zajedno ne stanemo oko ideje borbe protiv korupcije”, poručila je na konferenciji za novinare.

  Ustvrdila je da ne postoji veća afera u koju Ćorić nije umočen i, smatra, njegova politička odgovornost je enormna. “On je kapetan HDZ-ovske korupcijske reprezentacije”, istaknula je Ahmetović.

  Navela je niz afera u koje je uključen, od vjetroelektrane Krš-Pađene, imenovanje ravnateljice Nacionalnog parka Krka te posjete ‘klubu’ Dragana Kovačevića, zbog čega je protiv njega Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak, a očekuje da će eskalirati i afera i oko LNG terminala na Krku.

  “Ministar Ćorić je od premijera dobio enormno povjerenje, unatoč svim opterećenjima na leđima, da vodi jedno od financijski najvećih ministarstava. HDZ-ov gospodarski program koji je izradio Ćorić u potpunosti se ispunjava – nebriga za okoliš, masne provizije, predaja energetske suverenosti u ruke Mađara samo su neke od vjerodostojnijih točaka u programu za sigurnu Hrvatsku”, poručila je.

  Taj čin SDP-a i ostalih oporbenih stranaka je patriotski čin. U HDZ-u kažu da smo mi rušitelji, što iz njihove perspektive i jesmo jer želimo srušiti koruptivni način vladanja vladajućeg establishmenta, zaključila je Ahmetović dodavši da će vladajući morati pojasniti svaku kunu koja je netragom nestala.