Renata Sabljar-Dračevac

BIOGRAFIJA

Renata Sabljar-Dračevac predsjednica je županijske organizacije SDP-a Zadarske županije i kandidatkinja SDP-a za županicu Zadarske županije.
Rođena je 1968. godine, udana je i ponosna je majka dvoje djece. Osim zbog političke aktivnosti, zapažena je i u profesionalnoj liječničkoj karijeri – kao specijalistica psihijatrije osnivačica je „Dnevne bolnice“ odjela Psihijatrijske bolnice Ugljan i njegova voditeljica u četvrtom mandatu.
Sabljar-Dračevac aktivno je uključena u politički život više od deset godina. U Gradski odbor SDP-a grada Zadra izabrana je 2005. godine, a iste godine izabrana je i u Izvršni odbor Županijske organizacije SDP-a, gdje je bila zadužena za zdravstvo i socijalnu skrb. Županijska je vijećnica Zadarske županije od 2009. godine. Za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a prvi put izabrana je sljedeće, 2010. godine, glasanjem po principu – jedan član jedan glas. Na istu funkciju ponovno je izabrana i 2013.
Od 2012. uključena je i u rad Glavnog odbora SDP-a, kao njegova članica i potpredsjednica. Na lokalnim izborima 2013. godine bila je kandidatkinja za županicu. 2015. godine izabrana je i za potpredsjednicu Zadarske županijske Skupštine.