Tajništvo

Prema Statutu SDP-a, glavnog tajnika bira Glavni odbor na prijedlog predsjednika SDP-a. On organizira sjednice središnjih tijela SDP-a, izvršava naloge središnjih tijela SDP-a, koordinira stručnim i administrativno-tehničkim osobljem SDP-a, koordinira rad tajnika organizacijskih oblika SDP-a, koordinira izvršne tajnike, te obavlja druge poslove u skladu sa Statutom SDPa.

Nikša Vukas, glavni tajnik

Prema Statutu SDP-a, političkog tajnika bira Glavni odbor na prijedlog predsjednika SDP-a. On sudjeluje u radu Predsjedništva SDP-a i Glavnog odbora SDP-a, bez prava odlučivanja, koordinira rad Predsjedništva SDP-a i Kluba zastupnika SDP-a, rukovodi izbornim stožerom za pripremu i provedbu izborne promidžbe na izborima za zastupnike u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, prati političko djelovanje organizacijskih oblika SDP-a, te obavlja druge poslove u skladu sa Statutom SDPa.

Davorko Vidović | davorko.vidovic@sdp.hr, politički tajnik

Izvršni tajnici su radno tijelo Predsjednika SDP-a koji obavljaju izvršno-političke poslove iz djelokruga rada Predsjednika SDP-a.

Izvršni tajnik za međunarodnu suradnju: Domagoj Hajduković | domagoj.hajdukovic@sdp.hr
    Izvršni tajnik za područje pravnog savjetovanja: Vojko Braut | vojko.braut@sdp.hr
    Izvršni tajnik za edukaciju, politički sustav i civilno društvo: Dragan Zelić | dragan.zelic@sdp.hr
    Izvršni tajnik za koordinaciju aktivnosti i rad s članstvom : Tihomir Barišić | tihomir.barisic@sdp.hr