Osnovne informacije

[vc_single_item]

7. sazivu Hrvatskog sabora SDP-e predstavlja 61 zastupnik.

Zastupnici/e SDP-a izabrani u Hrvatski sabor formiraju Klub zastupnika SDP-a radi usklađivanja svojeg djelovanja. Nezavisni zastupnici/e u Hrvatskom saboru mogu biti članovi/ice Kluba zastupnika SDP-a. Klub zastupnika SDP-a zastupa socijaldemokratske vrijednosti i ostvaruje Program SDP-a kroz zakonodavnu i parlamentarnu djelatnost.

U ostvarivanju svoje djelatnosti, Klub zastupnika surađuje s tijelima stranke, posebno s Glavnim odborom, predsjednikom, Predsjedništvom te Središnjim savjetom. Jednom godišnje podnosi svoje izvješće o radu Glavnom odboru.

Predsjednik Kluba zastupnika: Igor Dragovan

Na Konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora, 22. prosinca 2011., za predsjednika Hrvatskog sabora izabran je Boris Šprem te za potpredsjednike Hrvatskoga sabora izabrani su Josip Leko i Nenad Stazić. Nakon što je preminuo Boris Šprem na 5. sjednici Hrvatskog sabora 10. listopada 2012. godine za predsjednika Hrvatskog sabora izabran je Josip Leko, a na njegovo potpredsjedničko mjesto izabrana je Dragica Zgrebec.

Kontakt:
Telefon: (01) 4569-313; 6303-065; 6303-760