Fondovi Europske unije

• Zašto trebamo EU fondove?

Otvaranje novih radnih mjesta uz pomoć EU fondova jedan je od naših prioriteta jer svaki euro predstavlja potencijal koji se direktno može pretvoriti u 15 do 20 tisuća novih radnih mjesta godišnje. Vidimo EU fondove kao jedan od ključnih faktora u borbi protiv nezaposlenosti u Hrvatskoj.

• Koliko je sredstava osigurano?

Hrvatskoj je u financijskom razdoblju 2014.-2020. na raspolaganju više od 80 milijardi kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, što je najviši iznos sredstava koja je naša zemlja imala na raspolaganju za ulaganja u rast i razvoj.

• Koji su nam ciljevi?

Cilj nam je uz pomoć fondova Europske unije razviti konkurentnu i modernu poljoprivredu koja će osigurati nova radna mjesta, povezivanje svih dijelova Hrvatske i ulaganje u prometnu infrastrukturu. EU fondovima želimo pomoći poduzetnicima da lakše razvijaju proizvode i usluge, povećaju produktivnost i otvore nova radna mjesta.

• Dodatne informacije

Europska unija stavlja snažniji naglasak na teritorijalnu koheziju. To se ne odnosi samo na slabije razvijena područja već i na jakosti i podršku potencijalu za rast. Mnoga ulaganja predviđena ovim programima odvijat će se na području cijele Hrvatske. Važno je naglasiti da su uz to predviđene određene dodatne mogućnosti prema specifičnim potrebama pojedinih područja.