Izvrsni turistički rezultati

• Zašto je važno ulagati u turizam?

Hrvatska turistička industrija danas je prema broju turističkih dolazaka i rastu broja zaposlenih u turističkim djelatnostima na najvišim razinama u povijesti. Svakog dana stižu novi podaci koji ukazuju na rekordnu turističku sezonu. Obogaćivanjem turističke ponude želimo produžiti sezonu i povećati konkurentnost Hrvatske kao turističke destinacije.

Izvrsni turistički rezultati diljem Hrvatske pokazuju uspjeh promišljenog ulaganja u turističku infrastrukturu i unaprjeđenje usluge. U prvih šest mjeseci ove godine u turističkim je djelatnostima 30% više zaposlenih na neodređeno vrijeme. Ulaganjem u stalne turističke djelatnike i u stalne sezonce značajno podižemo kvalitetu turističkih usluga jer je ljudski faktor najvažnija karika za uspjeh u turizmu.

• Investicije i prihodi u turizmu

Značajan je porast ulaganja u turizmu u odnosu na prethodne dvije godine. Ove godine investicije u turizam iznose oko pola milijarde eura, što je znatan porast u odnosu na 2014. i 2013., kada su iznosila 410 milijuna eura, odnosno 230 milijuna.

Samo u 2015. godini otvoreno je 25 potpuno novih, odnosno obnovljenih hotela, što je više nego u posljednjih desetak godina.

Prihodi od turizma u 2014. iznosili su 7,4 milijardi eura, a u prvom kvartalu 2015. porasli su 13,8 posto u usporedbi s istim razdobljem lani.

• Dodatne informacije

Specifična po svojoj raznolikosti, Hrvatska za cilj ima produljenje sezone bogatom ponudom aktivnosti unutar programa Hrvatska 365.

Bogatstvo hrvatske kulturno-povijesne baštine, posebice baštine pod zaštitom UNESCO-a, čini veliku snagu hrvatskog turizma.