Zdravstvo dostupno svima

• Kakav zdravstveni sustav želimo?

Zalažemo se za zdravstveni sustav koji mora biti jednako dostupan svim našim građanima. Svi trebaju imati jednako pravo na kvalitetnu zdravstvenu skrb bez obzira na njihovo imovinsko stanje. Zdravstveni sustav pripada svim hrvatskim građanima i uvijek ćemo se zalagati da ga takvog očuvamo.

• Kvaliteta zdravstvenog sustava

Osiguravanje kvalitetnog zdravstvenog sustava dostupnog svim našim građanima naš je prioritet. Reforme koje provodimo rezultiraju najvećim promjenama u posljednjih 20 godina.

Pokrenuli smo “Program plus” kojim rješavamo preduge liste čekanja, jedan od glavnih problema hrvatskog zdravstva. Zahvaljujući toj reformi do sada je uspješno obrađeno više od 70.000 pacijenata s listi čekanja, a ukupno prosječno čekanje pacijenata u bolnicama smanjeno je za više od 25% u odnosu na prošlu godinu.

“Program 72 sata” pomaže našim najteže oboljelim pacijentima od malignih bolesti jer im jamči početak liječenja u roku od 72 sata od dana dijagnoze. Cilj nam je da se ovaj program, koji trenutno provodimo u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu, do kraja godine pokrene u svim hrvatskim kliničkim bolnicama i bolničkim centrima.

• Dodatne informacije

Zaposleno je više od 1800 novih zdravstvenih djelatnika u posljednjih 5 godina. Više liječnika i medicinskih sestara također omogućava kvalitetan zdravstveni sustav dostupan svima.
      Ponosni smo što se nalazimo na samom svjetskom vrhu u transplantacijskoj medicini. Hrvatska je danas prva u svijetu po broju transplantacija jetara i bubrega, a druga po broju transplantacija srca. Hvala svima koji su svojim radom i plemenitošću pomogli da ostvarimo ove vrhunske rezultate.