Radna mjesta za zelenu Hrvatsku

  • Zašto ulažemo u zelenu ekonomiju?

   Provodimo reforme i otvaramo nova radna mjesta kako bi osigurali zelenu budućnost Hrvatske i bolju kvalitetu života naših građana. SDP je stvorio 11 000 zelenih radnih mjesta i ne smijemo riskirati da se zaustavi napredak kojeg ostvarujemo. Stvaranje zelene ekonomije dio je našeg plana za ekonomski rast Hrvatske.

  • Projekti za zeleni rast

   Osigurali smo 5 milijardi kuna (od čega 70 % iz EU fondova) za razvoj sustava centara za gospodarenje otpadom, potrebne infrastrukture za sanaciju i zatvaranje svih postojećih odlagališta čime smo stvorili tisuće poslova za građevinski sektor tijekom gradnje i više od 1500 radnih mjesta u centrima kada se otvore.

   Pokrenuli smo obnove obiteljskih kuća, stambenih zgrada, vrtića, škola, domova zdravlja i nestambenih objekata u skladu s načelima energetske učinkovitosti. Pojednostavljena procedura i pristup subvencijama osigurava bolju kvalitetu života i mogućnost uštede na troškovima energije do 60 %.

   Štitimo hrvatske prirodne resurse investiranjem 400 milijuna kuna u infrastrukturu naših nacionalnih i parkova prirode i tako ulažemo u bogatstva za buduće generacije. Ulaganjima stvaramo preduvjete za održiv rast turizma te da naši nacionalni i parkovi prirode postanu generator razvoja šire regije.

  • Dodatne informacije

   Cilj nam je do 2020. godine reciklirati 50% otpada kako bi tako stvoriti nova zelena radna mjesta za zelenu Hrvatsku. Zaštita okoliša čuva brojna radna mjesta u građevinskom sektoru, u malom i srednjem poduzetništvu i obrtništvu te kontinuiranim razvojem otvara nova. Ulaganjem u zelene projekte stvaramo potencijal za eko turizam i uspješniji lokalni razvoj.