Osnovan Savjeta za ratne veterane Požeško-slavonske županije

  U utorak je osnovan Savjet za ratne veterane Požeško-slavonske organizacije. Prije osnutka Savjeta izaslanstvo županijske organizacije predvođen predsjednikom Mitrom Obradovićem poklonilo se žrtvama Domovinskog rata.

  Uz njega u izaslanstvu bili su nositelj 5. liste izborne jedinice i član Savjeta za ratne veterane Predrag Fred Matić, kandidatkinje za Sabor Mihajla Pavković i Martina Iljkić te predsjednik Savjeta za ratne veterane SDP-a Vinko Kovačić, zamjenik Željko Gavran i član Savjeta Zlatko Demerac.

  Na osnivačkoj sjednici Savjeta za ratne veterane Požeško-slavonske županije imenovan je za predsjednika dragovoljac Domovinskog rata, ratni vojni invalid i pripadnik 123. požeške brigade Bariša Rašić. U svom obraćanju predsjednik županijske organizacije Obradović zahvalio se svima na dolasku te poželio puno uspjeha u radu Savjeta. Izrazio je potporu predsjedniku Savjeta i očekivanja od rada savjeta u narednom razdoblju.

  Vinko Kovačić je u svom izlaganju istaknuo Program i politiku za ratne veterane u kojem je predstavio što je to što ćemo provoditi, vezano za problematiku veteranske populacije, kad preuzmemo odgovornost za vođenje države. U svom obraćanju bivši ministar branitelja Matić upozorio je na HDZ-ove pokušaje da uspjehe u radu sa veteranskom populacijom za vrijeme vlade Zorana Milanovića prepišu sebi.

  “Ovih dana svjedoci smo da trenutni predsjednik vlade obilazeći Hrvatsku govori kako su izgradili Memorijalni centar u Vukovaru, Veteranski centar u Lipiku, hvale se uspjesima u radu na rješavanju pitanja nestalih osoba i radu sa braniteljskim zadrugama. To licemjerstvo i krivotvorenje im nećemo dopustiti, a kad dođemo u priliku tj. kad pobijedimo na ovim parlamentarnim izborima nastaviti ćemo rad na projektima koja je prekinula ova najneuspješnija i najkorumpiranija vlada,” istaknuo je Matić.

  U nastavku sjednice usvojen je hodogram aktivnosti savjeta za naredno razdoblje.