Fondovi Europske unije

• Zašto trebamo EU fondove?

Otvaranje novih radnih mjesta uz pomoć EU fondova bilo je jedan od prioriteta u mandatu naše posljednje Vlade jer svaki euro predstavlja potencijal koji se direktno može pretvoriti u 15 do 20 tisuća novih radnih mjesta godišnje. Vidjeli smo EU fondove kao jedan od ključnih faktora u borbi protiv nezaposlenosti u Hrvatskoj.

• Koliko smo sredstava osigurali

Hrvatskoj je u financijskom razdoblju 2014.-2020. na raspolaganju više od 80 milijardi kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, što je najviši iznos sredstava koja je naša zemlja imala na raspolaganju za ulaganja u rast i razvoj.

• Koji su nam bili ciljevi?

Cilj nam je bio uz pomoć fondova Europske unije razviti konkurentnu i modernu poljoprivredu koja osigurava nova radna mjesta, povezivanje svih dijelova Hrvatske i ulaganje u prometnu infrastrukturu. EU fondovima željeli smo pomoći poduzetnicima da lakše razvijaju proizvode i usluge, povećaju produktivnost i otvore nova radna mjesta.