Hrvatska raste

  • Hrvatska raste

    2011. godine hrvatsko je gospodarstvo bilo na rubu. U našem mandatu do 2015. godine počistili smo nered, donijeli snažne odluke i naš plan napretka dao je jasne rezultate. Vlada predvođena SDP-om nije zaobilazila najveće probleme koji su godinama usporavali Hrvatsku, već ih je rješavala.

  • Pozitivni rezultati

    Plan kojeg smo imali očito je dao velike rezultate – rast se nije dogodio sam od sebe. Bilježili smo jednu od najnižih stopa nezaposlenosti, bilo je zaposleno više od 80 000 mladih, od toga više od 36 000 bilo je zaposleno na neodređeno. Rješavali smo problem korupcije, uvodili smo reda u porezni sustav, bilježili smo rast BDP-a od 1,2% treći kvartal za redom, rast izvoza za 12,3%, rast industrijske proizvodnje sedmi mjesec za redom, stranih ulaganja za 40%, rekordnu turističku sezonu s 8% više dolazaka. To su bili uspješni rezultati našeg rada koji su doprinijeli rastu Hrvatske.

  • Na strani obitelji

    Rješavanje pitanja građana zaduženih u švicarskim francima još je jedan uspjeh naše Vlade u zadnjem mandatu. Pomogli smo ljudima da izađu iz dužničkog ropstva. Banke su naši partneri, ali nikada ne smiju biti iznad građana. Hrvatski građani su oni za koje rješavamo izazove. Hrvatske obitelji nisu bile u interesu vladajućih prijašnjih godina, bankama se dopuštalo da rade što žele i navedu mnoge na zaduženja koja nikada ne bi mogli otplatiti. Ova Vlada nikada nije iznevjerila svoje građane.