Osijekom se ne može upravljati ”šerifski”

Predsjednica osječkog SDP-a dr. BiljanaBorzan izjavila je danas u Osijeku kako su predložene izmjene Gradskog statuta, o kojima bi u petak trebalo raspravljati Gradsko vijeće, “u najmanju ruku sumnjive i podloga za razne mutne poslove“.

Biljana Borzan predlaže da se predloženi članak o stjecanju nekretnina u gradskom vlasništvu, koji propisuje da je Poglavarstvo obvezno dobiti suglasnost Gradskoga vijeća za kupnju svake nekretnine vrednije od 100 tisuća kuna, izmijeni tako da se ta svota poveća na milijun kuna.

“Razočarana sam takvim prijedlogom jer Gradsko vijeće, s obzirom na vrijednost do sada stečenih nekretnina do te svote, neće imati uvida u ono što se kupuje u ime grada”, kazala je Biljana Borzan, ocjenjujući da je posrijedi “podloga za buduće djelovanje” te da je “jasno kakvo će to djelovanje biti ako se Gradsko vijeće isključi iz tako važna posla”. “Ta će izmjena omogućiti potpunu personalizaciju, jer će jedna osoba, bez pristanka ili nadzora Gradskog vijeća, upravljati gradom poput menadžera ili šerifa”, ustvrdila je i dodala kako će se vijećnici SDP-a na sjednici usprotiviti prihvaćanju te izmjene.