Ahmetović: Turudić je simbol dna na koje nas je odveo HDZ

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović se u ponedjeljak u svojoj Facebook objavi osvrnula na izbor Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika, istaknuvši kako je on simbol dna na koje je Hrvatsku doveo HDZ.

“Prijedlog Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika već je sam po sebi dovoljan razlog da prestanemo vjerovati u ovu državu. To bi bilo najlakše i najbezbolnije. Da se predamo i da HDZ pustimo na miru da radi što hoće.

Turudić je samo simbol dna u koje nas je odveo HDZ. Dna na kojemu stoje pokradene građanke i građani Hrvatske, on je Plenkovićev egzekutor u obračunu s vladavinom prava i šaptač prikrivanja korupcije.

Ništa u Turudićevim kontaktima nije bilo privatno, kako nas naknadnom pameću pokušava učiniti maloumnima. HDZ-ovo privatiziranje države već je dugo mantra i projekt – HDZ jest država i država jest HDZ. Oni misle da nas sve posjeduju i da mogu što hoće.

Kada sutra nekome od nas nešto ukradu, prebiju nam na ulici nekog bliskog, netko umre jer je uzmanjkao krevet za operaciju jer je mjesto dobio netko blizak bandi, kada nam otmu zajedničku imovinu i potom sve to prikriju i zataškaju (a sve se to već događalo) – onda ćemo se pitati gdje smo bili sve ove godine i zašto smo šutjeli.

Moj odgovor je da se ne želim predati! Neću mirno gledati kako nam HDZ uništava mjesto pod suncem. Neću šutjeti kada se HDZ-ova zločinačka ruka lažljivo drži za srce dok svira himna, dok druga ruka krade od onih koji su u ratu ostali bez ruku. Neću šutjeti! A ne bi trebali ni akademici, liječnici, profesori, novinari, ribari, radnici, poljodjelci…

Nitko nije savršen, ali nitko nije toliko toksičan po Hrvatsku kao Plenkovićevi razbojnici. Baš zbog toga, svi zajedno imamo odgovornost prema našoj zemlji, prema djeci kojoj ćemo ostaviti Hrvatsku u nasljeđe. Društvo je razvijeno kad starci sade stabla čiju sjenu nikada neće vidjeti. HDZ tako ne razmišlja. HDZ se vodi onom „use, nase i podase“. Mi moramo biti ti koji će uzeti teret odgovornosti i počupati korov kako bi sljedeće generacije imale budućnost.

Ništa ne očekujem od HDZ-a i njegovih satelita. Njih se na izborima može učiniti nebitnima. Ali od svih nas kojima Hrvatska nije krava muzara, već mjesto osobnog i kolektivnog rasta, razvoja i dostojanstva, očekujem da izađemo na izbore i učinimo Hrvatsku dostojanstvenih ljudi. Na sljedećim izborima biramo opstanak Hrvatske. Bez Turudića i bez Plenkovića”, navela je Ahmetović.